Anklaget for skattesvig: Messi tvinges i retten

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Barcelonas argentinske stjerne Lionel Messi skal en tur i retten, da en domstol i Barcelona har afslået hans advokaters appel over en anklage, der omhandler flere tilfælde af skattesvig.

Domstolen mener, at der er beviser for, at Messi har snydt det spanske skattevæsen for 4,1 millioner euro (ca. 30 mio. kr., red.) i skatteindtægter. Messis advokater havde kæmpet for, at deres klient ikke skulle foran en dommer, men den appel er onsdag blevet afvist, skriver den spanske avis El Pais.

Den argentinske troldmand og hans far, Jorge Horacio Messi, er under efterforskning for tre tilfælde af skattesvig, der daterer sig til 2007, 2008 og 2009.

Anklagen går på, at faderen har simuleret en overlevering af Messis image-rettigheder til et netværk af firmaer, således han kunne betale mindre i skat af de millionstore sponsoraftaler, som Barcelona-spilleren siden har tegnet.

Faderen skulle angiveligt have skabt netværket, mens Lionel Messi stadig var mindreårig, men selvom det er uvist, om Messi selv har kendskab til de ting, der er foregået, så står anklagen fast, og den nykronede Champions League-mester skal derfor en tur i retten.