Amerikansk sportsjournalist er død efter kollaps under VM-dækning

Sportsjournalist fra USA er død under dækning af VM-kvartfinale, oplyser forbund.

Grant Wahl befandt sig på stadion under kampen mellem Argentina og Holland, da han kollapsede. (Arkivfoto.) Peter Cziborra/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den anerkendte amerikanske sportsjournalist Grant Wahl er fredag død, mens han dækkede VM i Qatar. Han var i slutningen af 40erne.

Det oplyser mediet NPR og fodboldforbundet U.S. Soccer.

»NPR kan bekræfte, at sportsjournalisten Grant Wahl, som har dækket fodbold gennem lang tid, er død. Han døde i dag i Doha, Qatar, mens han dækkede Argentina-Holland i VM-kvartfinalen,« skriver en NPR-journalist på Twitter.

Nyhedsbureauet AP skriver, at amerikanske medier, der sad omkring ham under kampen, så Wahl falde tilbage i sit sæde på stadion, og at der blev tilkaldt hjælp.

Ifølge avisen WThe Wall Street Journalblev det af lokale sundhedsarbejdere fastslået, at der var tale om et hjertetilfælde.

Han blev bragt til et hospital. Det står ikke klart, hvor han døde.

Wahl skrev mandag på sin hjemmeside, at han havde været på hospitalet, mens han var i Qatar.

»Endelig brød min krop sammen. Det er, hvad tre uger med meget lidt søvn, meget stress og masser af arbejde kan gøre ved dig,« skrev Wahl.

»Det, som havde været en forkølelse i løbet af de seneste ti dage, blev til noget mere alvorligt på den aften, hvor USA og Holland spillede, og jeg kunne mærke et nyt niveau af pres og utilpashed i den øvre del af brystregionen.«

Wahl er tidligere journalist for magasinet Sports Illustrated. Op til sin død skrev han blandt andet indlæg på onlineplatformen Substack.

Han oplyste sidste måned, at han kortvarigt blev tilbageholdt, da han forsøgte at komme ind til et VM-stadion, mens han havde en regnbue-T-shirt på til støtte for LGBTQ+-personer.

Han oplyste sent i november, at han blev nægtet adgang til kampen mellem USA og Wales på Ahmad Bin Ali-stadionet. Sikkerhedsvagter bad ham her om at tage sin trøje af.

Han skiftede trøje og fik senere lov til at komme ind.

Også Grant Wahls bror Eric Wahl har udtalt sig efter dødsfaldet. I en Instagram-video siger Eric Wahl, at han har mistanke om en forbrydelse.

»Min bror var ved godt helbred. Han fortalte mig, at han fik dødstrusler. Jeg tror ikke, at min bror blot døde. Jeg tror, at han blev dræbt. Og jeg beder om enhver form for hjælp,« siger han.

Tidligere fredag skrev Grant Wahl på Twitter flere opslag om kampen mellem Holland og Argentina.

Hans hustru har på Twitter som svar på meddelelsen fra U.S. Soccer skrevet, at hun er "« totalt chok« over hans død. Hun takker for den støtte, hun har fået fra venner og folk i fodboldverdenen.

Præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), Gianni Infantino, har sendt kondolencer til Wahls familie.

»For få dage siden blev Grant anerkendt af FIFA og AIPS (det internationale sportsjournalistforbund) for at dække otte VM-slutrunder. Hans karriere omfattede også dækning af adskillige VM for kvinder samt en lang række andre internationale sportsbegivenheder.«

»Hans kærlighed til fodbold var enorm, og hans dækning vil blive savnet af alle, der følger det globale spil,« lyder det fra Infantino i en erklæring.

/ritzau/Reuters