Stjernernes krig

For fans af Luke, Darth og alle de andre er »Star Wars: Battlefront« en drøm gået i opfyldelse.

»Star Wars: Battlefront« er dedikeret til de største fans af filmene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fra spillet

Da den første Star Wars-film havde premiere i 1977 blev en af verdens tungeste franchises skabt. George Lucas’ filmserie voksede hurtigt fra utroligt populær til et gigantisk fænomen, og siden er strømmen af fans bare taget til.

På spilfronten er der op gennem historien blevet skabt utallige titler baseret på rumoperaen, lige fra virtuelle flipperspil over Lego-ficerede udgaver af eventyrene til ambitiøse rollespil. En af de bedre spilserier er »Battlefront«-spillene, som debuterede tilbage i 2004 til PlayStation 2, og som nu efter en længere pause er klar til comeback på de nyeste konsoller.

Det gode ved »Battlefront« -konceptet er, at det giver spillerne chancen for at træde direkte ind på scenen for at deltage i nogle af de store slag, som Star Wars-sagaen i høj grad består af.

Selv en moderat tilhænger af universet har svært ved at modstå tanken om at hjælpe oprørsstyrkerne på isplaneten Hoth med at nakke de store, dinosaur-lignende AT-AT-maskiner, og der er mange lignende, storslåede optrin fra filmene, som egner sig perfekt til lige så storslåede online-kampe.

I det nye »Star Wars: Battlefront« har svenske DICE overtaget roret som udvikler, og det er et oplagt valg. Spilfirmaet har stor rutine inden for skydespilgenren, hvor deres »Battlefield«-spil længe har været blandt de mest populære, og »Battlefront« er da også på både godt og ondt »Battlefield« dyppet i Star Wars-glasur.

Du skal således helst være til online-kampe mellem to hold for at få det meste ud af oplevelsen. Som solospiller kan du nemlig blot vælge mellem fem forskellige træningsspil, og selvom de er fantastisk godt lavet og bl.a. byder på legendarisk hover-motorcykeljagt gennem Endor’s skove, er der ikke meget kød på det ben.

Du lærer hurtigt at styre de forskellige køretøjer, og derfra er der kun én vej: Ud i kamp om online-ære og drabsrekorder. I begyndelsen virker det fortræffeligt, nærmest surrealistisk livagtigt at spunse rundt på banerne, for det ligner og lyder som Star Wars, ned til de allermindste detaljer.

Betagende autentisk

Jeg er ikke selv den allerstørste fan af Stjernekrigen, men kan levende forestille mig, at det må være en drøm i opfyldelse for de, som er det. Det er nemlig præcis som at være en del af filmene, ligegyldigt om du flyver i Tusindårsfalken, løber i dækning bag en isblok for angribende stormtropper eller, i en af spillets bedste kampformer, forsøger at få en AT-AT til at snuble ved at spænde en metalwire om dens ben fra dit lille rumjagerfly.

Dén følelse af indlevelse og rendyrket, pixelperfekt gengivelse har DICE naglet nærmest til perfektion. Desværre holder selve gameplayet slet ikke den samme høje kvalitet.

Efter nogle timers spil står det klart, at der er tale om en relativt forsimplet kopi af »Battlefield«, hvilket vil sige at du som nybegynder tilbringer mest tid med at dø hurtigt og derefter venter på at blive genindsat på banerne, mens du som mere rutineret allerede kender spilformerne ud og ind fra andre skydespil og derfor hurtigt lægger mærke til, at der er skåret en del dybde og udviklingsmuligheder væk her.

Et eksempel: I stedet for at kunne opgradere din figur og våben, som ellers er den gængse måde at blive belønnet for vedvarende spil og opbygning af erfaring, gælder det om at finde tilfældigt placerede ikoner rundt om på spillets baner. Når du finder én, bliver du i samme nu transformeret om til en af de kendte helte og antihelte fra filmene og kan i en kortvarig periode uddele masser af tæsk med disses specielle evner.

I begyndelsen er det en sjov og anderledes oplevelse at blive til Darth Vader og gå amok med hans onde kræfter, men eftersom placeringen af ikonerne er tilfældig og tiden som Darth meget kort, tilføjer det aldrig rigtigt noget, hverken til din egen figurs udvikling eller på det taktiske plan.

»Star Wars: Battlefront« er derfor bedst, hvis du er inkarneret fan af Stjernekrigen. Som sådan vil du med garanti blive betaget over spillets autenticitet og hengivenhed over for Star Wars-universet.

På selve spilsiden er »Battlefront« til gengæld blot et rimeligt, om end begrænset skydespil, som vil have godt af at få tilført en del ekstra indhold – noget som naturligvis allerede er blevet lovet af spillets udvikler i form af ekstra baner og andet, der i løbet af de næste måneder vil kunne købes og downloades.