Vestager advarer mod lynvalg

De Radikales politiske leder tror ikke på et hurtigt folketingsvalg. Et valg til foråret 2008 vil give vælgerne et bedre beslutningsgrundlag, mener Vestager.

Et lynvalg til Folketinget vil ikke være fair overfor vælgerne.

De Radikales politiske leder, Margrethe Vestager, mener, at vælgerne vil have et langt bedre grundlag for at placere deres kryds, hvis statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) venter med at udskrive valget til efter nytår. Til den tid vil den langsigtede 2015-plan, kvalitetsreformen og næste års finanslov være på plads, og det vil give vælgerne en langt bedre mulighed for at se partierne an og vurdere det reelle indhold af regeringens reformpolitik.

- Jeg synes, at man burde vente for at give vælgerne et ordentligt beslutningsgrundlag, siger Margrethe Vestager til Ritzau.

Hun vurderer samtidig, at statsminister Anders Fogh Rasmussen har en interesse i at se tiden an og derfor vil vælge at slå koldt vand i blodet trods de insisterende valgrygter på Christiansborg.

Hun understreger dog, at De Radikale har valgmaskineriet klar, hvis statsministeren pludselig vælger at udskrive valget.

/ritzau/