Ung soldat dræbt under skydeøvelse

En skydeøvelse på militærets terræn i Oksbøl endte fatalt for en ung soldat, der blev ramt af skud og døde af sine kvæstelser. Yderligere en soldat blev ramt af skud, men meldes uden for livsfare.

En ung konstabel-elev mistede i går livet under en skydeøvelse på militærets øvelsesterræn i Oksbøl ved Varde, og yderligere en soldat blev såret af skud.

Begge soldater var i 20erne og fra Gardehusar-regimentet i Slagelse. Ulykken skete under soldaternes afsluttende skydeøvelse, inden de skal afsted til Irak, oplyser Major Niels Christian Nielsen fra Hærens Operative Kommando (HOK).

Varde Politi blev alarmeret kl. 15.36 i går eftermiddags, og de to skudramte soldater blev straks ført til Esbjerg Sygehus.

Den ene blev efter et par timer meldt uden for livsfare, mens den anden - konstabel-eleven - blev erklæret død ved ankomsten til hospitalet, fortæller Major Niels Christian Nielsen.

Hærens Auditørkorps blev allerede i går sat til at undersøge de nærmere omstændigheder for skud-ulykken, og indtil deres undersøgelse er afsluttet, kan der ikke gives nærmere oplysninger om, hvordan ulykken skete, lyder meldingen fra HOK.

»Vi er nødt til at gå ind og se nøje på, hvad der er foregået. Om det er menneskelige fejl, eller hvad det er. Vi afventer Auditørkorpsets undersøgelser, og det kan tage noget tid. Det er muligt, at de gerne vil ud og kigge på området, når det er lyst,« siger Major Niels Christian Nielsen.

Familierne til begge soldater blev underrettet i går.