Tønder-pigen konfronterer gerningsmand: »Han angrer slet ikke«

I 2005 blev Zandra Berthelsen landskendt som Tønder-pigen, da det kom frem, at hun var blevet seksuelt misbrugt af sin far og mor. Nu stiller hun op på TV 2 for at fortælle sin egen historie. Torsdag aften står hun frem på tv, for at fortælle sin egen historie om en af de mest omtalte sager om seksuelt misbrug af børn. Fold sammen
Læs mere
Foto: TV2/Station 2

Det er en af de mest opsigtsvækkende sager i Danmark omkring seksuelt misbrug af en mindreårig.

Sagen om 'Tønder-pigen', der blev misbrugt af sin far, som senere hen prostituerede hende til adskillige fremmede mænd. Den uhyggelige sag tog en ny drejning forleden.

'Tønder-pigen' har nemlig valgt at stå frem med fuldt navn og ansigt.

Hun hedder Zandra Berthelsen og er i dag 22 år gammel. Hun har valgt at stå frem i TV 2-dokumentaren 'Pigen fra Tøndersagen'. Torsdag aften 20.50 bliver anden del af dokumentaren vist på kanalen. Her konfronterer hun en af de mange mænd, som misbrugte hende, da hun var en lille pige.

Det skriver TV 2.

I programmet konfronterer hun den 85-årige mand Gerhard Trip, som var en af de 14 mænd, der blev kendt skyldig for seksuelt misbrug af hende. Han fik to år og tre måneders fængsel i 2006 for anden kønslig omgang end samleje i fem tilfælde.

Zandra Berthelsen håber på, at hun kan få nogle svar på, hvorfor faderens ven Gerhard Trip gjorde det utænkelige mod hende.

Hun håber på, at Gerhard Trip udviser anger over sine handlinger. Men det er desværre ikke helt det, hun får.

Gerhard Trip mener nemlig ikke, at overgrebene var overgreb som sådan. Zandra Berthelsen stiller flere af sine forberedte spørgsmål til ham. Det overrasker ham tilsyneladende, at hendes far tvang hende til det. Han har tilsyneladende været overbevist om, at Zandra Berthelsen var vant til at dyrke forskellige former for sex med mænd, og at faderen havde lært hende det.

Da journalisten Anders Lomholt spørger, hvorvidt han mener, det er forkert for voksne mænd at være sammen med små piger, så lyder svaret ja.

Zandra Berthelsen spørger ham direkte om, hvad Gerhard Trip tænkte, da han misbrugte hende.

»Jeg slikkede dig kun jo. Det var ikke andet jo,« siger den 85-årige mand og fortæller, at han er overbevist om, at hun selv var interesseret i det.

De fem gange, at han har misbrugt Zandra Berthelsen, er ikke noget, han som sådan tænker over længere.

Det chokerer den 22-årige kvinde, der efterfølgende siger til kameraet, at mandens manglende selvindsigt er 'langt ude'.

»Han kan simpelthen ikke se det. Han sidder jo og siger direkte, at det var noget, jeg selv valgte. Han angrer slet ikke,« siger hun.

Misbrugt siden hun var tre år gammel

Faderens overgreb begyndte ifølge Zandra Berthelsen allerede, da hun var tre år gammel. Her blev hun tvunget til at give faderen oralsex. Det udviklede sig til fuldbyrdet voldtægt, da hun var mellem 5-6 år gammel.

Nyheden om den voldsomme sag kom frem, da hun var 11 år gammel.

Her kom det frem, at hun blandt andet var blevet prostitueret af sin far via kontaktannoncer. Her blev Zandra Berthelsens far betalt med småpenge og pizza. Pornofilm, alkohol og trusler om vold var en del af den brutale hverdag.

Station 2 har fulgt Zandra Berthelsen i et halvt års tid. Folkene bag programmet oplyser, at de har været i løbende kontakt med hendes behandlere. De har konkluderet, at Zandra Berthelsen er stærk og klog nok til at træffe beslutningen om at stå helt frem med sin historie

Du kan se anden halvdel af dokumentar-programmet 'Pigen fra Tøndersagen' torsdag aften 20.50 på TV 2.