Tidligere bandemedlemmer: Frank Jensens forslag er »en narresut«

Frank Jensens forslag om mobile politistationer bliver kaldt en narresut af foreningen af tidligere bandemedlemmer, TBM.

Michael Green er talsmand for foreningen af tidligere bandemedlemmer, TBM. Han mener Frank Jensens forslag er en hasteløsning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Konfliktoptrapning. Københavns Kommunes overborgmester Frank Jensen mener, at mobile politistationer er et af de tiltag, der skal løse bandekonflikten, som har raseret i København de seneste måneder. De to seneste dage har der igen været affyret skud, som menes at være banderelaterede.

Michael Green, der er talsmand for foreningen af tidligere bandemedlemmer, TBM, skyder skarpt mod overborgmesterens forslag.

Han mener, kommunen burde satse mere på forebyggelse, og at forslaget er en hasteløsning.

»Det er en narresut. Det er som et sut med kæften, og så får vi lidt fred og ro. Det er en falsk tryghed, for hvad så, når der er kommet ro på og visitationszonerne og de mobile politistationer er væk igen? Det har jo ikke løst problemet, det har bare fjernet det i en kort periode,« siger han.

Frank Jensen siger desuden til Berlingske, at Københavns Kommune er »ret gode til« at holde børn og unge væk fra bandemiljøerne. Og at deres fokus ligger på det kriminalpræventive. Det giver Michael Green ikke meget for.

»Hvis de er så gode til at forebygge, kan man spørge sig selv, hvorfor du overhovedet skriver den her artikel,« siger han. Michael Green mener, at det, der virkelig hjælper er forebyggelse, men det er ikke kun fra kommunens side.

»Der, hvor man skal investere, det er i forebyggelsen og ikke i helbredelsen,« siger han og fortsætter:

»Det er jo alles ansvar. Det er forældrenes ansvar, det er lokalområdets ansvar, men at sige at Københavns Kommune er dygtige nok, det mener jeg ikke er rigtigt. Og hvis de er så gode til at forebygge, hvorfor skal vi så have mobile politistationer? Det er i så fald spild af skatteydernes penge.«

Chefpolitiinspektør i Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov, har blandt andet skrevet følgende om Frank Jensens forslag i en mail til Berlingske:

»I den aktuelle situation, hvor to bandegrupperinger næsten dagligt har væbnede og voldelige sammenstød, vurderer vi at politiets ressourcer er bedst anvendt ved mobile patruljeindsatser, hvor vi har mulighed for at stresse bandemedlemmerne under deres færden rundt i hele området.«