Københavns Politi forlænger og udvider visitationszone

Efter flere skudepisoder på Nørrebro forlænger politiet visitationszone, som skal bekæmpe bandekriminalitet.

Efter fire bandeskyderier fortænger og udvider Københavns Politi nu en visitationszone. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Senest opdateret kl. 12.34.

Klokken 12 torsdag forlænger og udvider Københavns Politi den visitationszone, der har været gældende siden 20. juli.

Nu vil visitationszonen gælde indtil torsdag 17. august klokken 12.

Visitationszonen blev oprettet i et område omkring Nørrebro, Husum, Brønshøj og Tingbjerg. Den bliver nu udvidet til også at gælde et lille område omkring Ryparken Station, hvor der har været et skyderi.

Det oplyser ledende politiinspektør Poul Kjeldsen.

Politiet oprettede visitationszonen som svar på, at der i en periode havde været flere skyderier og knivstikkerier i området.

Skudepisoderne er efterfølgende fortsat på trods af visitationszonen.

Onsdag aften blev en 24-årig mand ramt af skud i Københavns Nordvestkvarter. Det var det fjerde skyderi i København på godt en uge.

Siden 12. juni har der været 15 skyderier og to knivoverfald i visitationszonen. Politiet har fået fængslet 16 personer med bandetilknytning i de sager.

Ifølge politiet står banden Loyal to Familia på den ene side af konflikten. Det er mere uklart, hvilke grupperinger den står over for.

»Det er nogle grupperinger, som holder til i Husum, Mjølnerparken og i Københavns Nordvestkvarter. Det er personer, som vi før har registreret i forbindelse med grupperingen Brothas,« siger Poul Kjeldsen.

Med visitationszonen kan politiet foretage stikprøvevis visitation af alle personer i hele området uden at have en konkret mistanke.

Målet er at skabe tryghed for borgerne.

»Vi vil sikre, at de personer i området ikke bærer eller besidder våben. Et succeskriterium er jo derfor, at vi ikke finder noget på personerne,« siger Poul Kjeldsen.

Ifølge Poul Kjeldsen har Københavns Politi i alt 328 gange benyttet sig af retten til at visitere personer. 15 personer er sigtet på baggrund af visitationerne.

Desuden har politiet fundet 12 skydevåben i visitationszonen gemt i blandt andet buske og hække.

»De gemmer jo nok våbnene for ikke at blive taget med dem på sig. Vi tolker det som, at visitationszonen virker, fordi de ikke tør at gå med våben,« siger Poul Kjeldsen.

/ritzau/