Syg Søvndal er snart tilbage på job

En blodprop i hjertet tvinger nu udenrigsminister Villy Søvndal til at tage den med ro. Men den 61-årige SFer har det efter omstændighederne godt og ventes snart at genoptage arbejdet.

Villy Søvndal blev tirsdag opereret på Rrigshospitalet, efter at han tidligere på dagen fik en blodprop i hjertet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) gennemgik i går en akut operation efter en blodprop i hjertet.

Ifølge Udenrigsministeriet var ballonudvidelsen af kranspulsåren vellykket, og ministeren forventes at kunne genoptage arbejdet »i løbet af kort tid«, som hans nærmeste kolleger udtrykker det.

Villy Søvndal var i går morges på vej til Udenrigsministeriet i sin ministerbil, da han fik et ildebefindende.

Smerterne var så kraftige, at chaufføren kørte ind til siden og tilkaldte en ambulance, som straks kørte udenrigsministeren til Rigshospitalet.

Her konstaterede lægerne, at den 61-årige Villy Søvndal havde fået en blodprop i hjertet, men heldigvis på et tidspunkt, hvor han ikke var alene.Operationen på Rigshospitalet foregik i lokalbedøvelse og Villy Søvndal var ved fuld bevidsthed under hele forløbet.Så sent som i mandags var Villy Søvndal endnu en gang på farten for at deltage i et EU-møde sammen med sine udenrigsministerkolleger, og for partikollegerne i SF kommer nyheden om blodproppen som en ubehagelig overraskelse.

På den anden side er Søvndal – også blandt sine medarbejdere i Udenrigsministeriet – kendt som en topengageret og yderst arbejdsom politiker, der ikke sparer sig selv.

Ikke mindst tiden frem til september 2012, da Villy Søvndal både var partiformand og udenrigsminister, tærede hårdt på kræfterne.»Jeg er forfærdelig ked af, at det skulle ramme Villy, for han er en arbejdshest og en rigtig dygtig udenrigsminister. Det er væmmeligt, men vi er glade for, at han snart er tilbage,« siger Rasmus Bose, der er formand for SF København, hvor Villy Søvndal er opstillet og valgt, til Berlingske Nyhedsbureau.

Vikarer på plads

Mens udenrigsministeren kommer sig oven på den akutte hjerteoperation, varetager udviklingsminister Christian Friis Bach (R), handels- og europaminister Nick Hækkerup (S) og statsministeren, Helle Thorning-Schmidt (S) hans opgaver.

Det fastslog statsministeren ifølge Berlingskes Nyhedsbureau inden et kort pressemøde med FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, i Statsministeriet i går eftermiddag.»Vi har jo to ministre på Asiatisk Plads (i Udenrigsministeriet hvor også udviklingsminister Christian Friis Bach sidder, red.), som selvfølgelig varetager de opgaver, de nu engang har, og så må jeg sige, at jeg selv har ganske mange udenrigspolitiske opgaver, så området er dækket. Og som sagt forventer jeg, at udenrigsministeren er tilbage på sin pind om ganske kort tid,« sagde Helle Thorning-Schmidt.

Vigtigt besøg venter forude

Forude venter et vigtigt besøg i Israel og de palæstinensiske selvstyreområder for Villy Søvndal. Besøget har været under planlægning meget længe, da det har været svært for den israelske regering at finde et passende tidspunkt.

Nu er besøget omsider fastlagt til næste måned – hvis altså Villy Søvndal er kommet til hægterne.

Ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt har Villy Søvndal det »efter omstændighederne godt«.

»Og vi forventer, at han er tilbage på sit arbejde i løbet af ganske kort tid. Det siger sig selv, at jeg og hele regeringen er meget lettet og meget glad for, at Villy Søvndal har det godt, og vi ønsker ham god bedring,« lød det i går fra statsministeren.