Socialforvaltningen i København politianmeldes

Københavns Kommunes socialforvaltning er tilsyneladende hullet som en si, når det gælder om at holde på fortrolige oplysninger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Kommunes socialforvaltnings direktør melder nu en række embedsmænd og politikere til Københavns politi, oplyser DR København.

Det er fortrolige oplysninger om en konkret familie, der er refereret meget præcist i pressen, som nu får socialforvaltningens direktør, Anette Leigaard, til at gå til politiet.

- Vi har måtte erfare at fortrolige oplysninger i forvaltningen er blevet videregivet til pressen og der er jo en mening med reglerne om tavshedspligt. De er der fordi de skal overholdes, siger Anette Legaard til DR København.

Derfor kan 30-40 personer, der har haft sagen mellem hænderne, nu se frem til at blive genstand for politiets undersøgelse.

Set stort på retssikkerhed

En af dem, der nu kan se frem til et alvorsord med ordensmagten, er det radikale medlem af Borgerrepræsentations socialudvalg Margrethe Wivel:

- Det har jeg det selvfølgelig ikke rart med, men jeg har det faktisk langt langt værre med grunden til, at jeg og socialforvaltningen er blevet politianmeldt og det er jo, at der er nogle, der har set stort på borgernes retssikkerhed og overtrådt straffelovens paragraf 152, siger hun til DR København

I sidste uge fik vedtog et flertal i socialudvalget et kodeks, der indskærper den lovbundne tavshedspligt, som politikere er underlagt.