Skuespiller død efter længere tids kræftforløb

Pauli Ryberg døde søndag aften i en alder af 59 år. Det oplyser Teater Får302 i en pressemeddelelse.

Jess Ingerslev og Pauli Ryberg i teaterstykket Nuernberg Backstage på Betty Nansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN

Skuespiller Pauli Ryberg døde søndag aften. Han blev 59 år.

Det oplyser Teater Får302 i en pressemeddelelse.

Han havde uhelbredelig kræft i bugspytkirtlen.

»Teatret har mistet en stor skuespiller, en dejlig ven og en kæmpe kunstnerisk kapacitet,« skriver Teater Får302 i pressemeddelelsen.

Pauli Ryberg blev født i 1958 på Langeland og er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1987.

I 1990'erne var han en del af holdet på Dr. Dantes Aveny Teater. Han har blandt andet haft roller i »Personkreds 3« på Edison i 1998, »De lystige koner i Windsor« på Aarhus Teater i 1999 og »Hide & Seek« på Kanonhallen i 2002.

Siden 2008 har Pauli Ryberg været formand for Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, og ved siden af det har han arbejdet som skuespiller på teatre rundt omkring i landet.

Han har især optrådt meget på mindre scener, blandt andet Holbæk Egns Teater. Her spillede han i 2005 H.C. Andersen i »Milde Himmel«.

Me Lund, journalist og medlem af Teater Får302s bestyrelse, skriver i et mindeord om ham.

»Hver aften stod han alene på scenen, hver 14. dag med kemoen strømmende i kroppen fra en lille flaske i bukselommen. Trods kræftbehandlingens omkostninger insisterede han på, at teatret gjorde ham godt.«

Ud over at have spillet utallige teaterforestillinger, har Pauli Ryberg også medvirket i tv-serier som »Strisser på Samsø«, »Rejseholdet« og »Nikolaj og Julie«.

/ritzau/