S vil tvangsfjerne børn fra kriminelle familier

Trine Bramsen støtter op om skærpede forældrepålæg, men vil også tvangsfjerne børn fra kriminelle familier.

Retsordfører Trine Bramsen (S) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

København. Der er ingen tvivl om, at forældre skal pålægges et større ansvar, hvis de lukker øjnene for, at deres børn er på vej ind i en kriminel løbebane.

Det siger socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

Hun bakker op om udlændinge- og integrationsordfører Inger Støjbergs (V) ønske om oftere at true forældre med økonomisk tvang, de såkaldte forældrepålæg, for at få dem til at samarbejde.

Men ifølge S-ordføreren bør konsekvensen være endnu mere markant.

- Vi foreslår, at man i højere grad tvangsfjerner børn, der er i en familie, hvor enten far eller storebror er bandekriminelle, så der er en mere markant konsekvens. Det håber vi, at Støjberg vil tage med i sin taskforce, siger Trine Bramsen.

Med egne ord vil Inger Støjberg ellers finde "jernnæven" frem over for indvandrerbørn og deres forældre i ghettoerne.

Hun lægger op til at finde penge til en ny taskforce bestående af socialrådgivere, som skal hjælpe kommunerne med at holde børn og unge væk fra bandekriminalitet.

- Det er vigtigt, at vi ser bredt på det her. For mig handler det ikke om at kalde det en jernnæve eller få det til at lyde så hårdt som muligt, men om at bruge de redskaber, der virker, for at få forældrene til at forstå at de også har et ansvar, siger Trine Bramsen.

/ritzau/