Ritt vil mødes med ungdomsaktivister

Overborgmester Ritt Bjerregaard (S) vil mødes med ungdomsaktivisterne fra G13. Politi og domstole forbereder sig på uro i forbindelse med lørdagens aktion.

Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard (S), har hidtil været afvisende over for dialog med de brugerne af det tidligere Ungdomshus på Jagtvej 69.

Men torsdag inviterede Ritt Bjerregaard de unge til et møde i næste uge. Det skriver flere medier.

Invitationen kommer samtidig med, at naboer og politi er ved at forberede sig på lørdagens stort anlagte aktion G13 i København. Aktionen går ud på at besætte et nyt hus i Vanløse som erstatning for Ungdomshuset.

Betingelserne for mødet er dog helt klare: Ingen ballade eller hærværk under weekendens aktion for et nyt ungdomshus.

- Hvis det havner i vold, som vi tidligere har set det, er der ikke basis for et møde. Men jeg tager udgangspunkt i, at de unge nu giver udtryk for at ville arbejde for deres sag med fredelige midler, siger overborgmester Ritt Bjerregaard (S) til TV2 Lorry.

Planlagt besættelse
Allerede i august meldte G13 ud, at den vil indtage den tomme bygning på Grøndalsvænge Allé 13 lørdag den 6. oktober.

Undervejs har de unge holdt adskillige informationsmøder og trænet metoder til at trænge ind i huset - uden at bruge vold. Inspirationen er hentet fra sommerens protestaktioner mod G8-topmødet i Rostock i Tyskland.

Grunden, hvor der i dag ligger et nedlagt vandværk, ejes af Københavns Kommune og skal efter planen bruges til overborgmester Ritt Bjerregaards (S) billige boliger.
Aktionen starter klokken 13 ved Nørrebrohallen, hvorfra flokken går mod det tomme hus.

Fire grupper splitter sig op og går ad forskellige veje - under forskellige farver og metoder - for at stå så stærkt som muligt mod politiet, der holder kortene tæt til kroppen om sin håndtering af aktionen. Kommunen har på forhånd givet politiet tilladelse til at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt.
Tre timer inden G13 demonstrerer utilfredse naboer mod risikoen for at få nye, selvbestaltede naboer.

/ritzau/