Regeringens interne strid om skat fortsætter

Ikke så snart havde statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) givet de Konservative en tiltrængt åbning i den langvarige interne skattekrig i regeringen, før den konservative leder krævede mere.

De Konservatives leder Bendt Bendtsen vil have skattelettelser for alle, også de højtlønnede. Arkivfoto: Sigrid Nygaard Fold sammen
Læs mere

Skattelettelser skal ikke kun gavne de lavestlønnede, mener de Konservative. Det var ellers dem, som statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i lørdags stillede en skattelettelse i udsigt, og selvom de Konservative således kunne notere sig en tiltrængt sejr i den årelange interne strid i regeringen om skattelettelser, så fortsætter krigen.

De Konservative kræver nemlig, at Anders Fogh Rasmussen også kommer op med noget, der letter mellemskatten og topskatten.

»Der skal ikke kun lettes i bunden. Det er vigtigt at vi også får lettet på mellem- og topskatten. Hvis man skal have øget arbejdsudbuddet, så gør vi det bedst ved at lette i top- og mellemskat. Det siger alle eksperter også,« siger Bendt Bendtsen.

Var du overrasket over Foghs melding?

»Anders melder ud på sit sommergruppemøde, og det er så det. Jeg er glad for, at der kommer en melding, men jeg må også understrege, at vi er ikke færdig med at forhandle om det her endnu.«

Men var du overrasket?

»Det vil jeg ikke kommentere. Vi er i et forhandlingsforløb, og det må vi se at få afsluttet.«

Så han havde ikke fortalt dig, at han ville sige det her?

»Vi har jo været i gang med at se på nogle profiler, og jeg er enig i, at de laveste indkomster også skal have noget. Men det er ikke nok. Anders og jeg har altid fundet en løsning, og det gør vi også på denne sag,« siger Bendt Bendtsen, der anser det for en konservativ sejr, at Venstre nu også taler om at lette skatten.

Overvismand Peter Birch Sørensen advarede i går mod skattelettelser, uanset hvem de kommer til gode.

»Men hvis regeringen vil give skattelettelser, så er det billigere at lempe mellem- eller topskatten. Og hvis man hellere vil tilgodese de laveste indkomster, så bør man hæve beskæftigelsesfradraget frem for at hæve personfradraget. Det skaber større økonomisk fordel ved at være i arbejde, og det kan hæve arbejdsudbuddet,« siger Peter Birch Sørensen.

Det lykkedes i aftes ikke at få en kommentar til Bendt Bendtsens krav fra Venstre.