Politiet savner tip om brutalt sexoverfald

Københavns Politi efterlyser personer, især kvinder, der måske har truffet gerningsmand bag brutalt overfald.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi efterlyser flere henvendelser i sagen om et brutalt seksuelt overfald på en schweizisk au pair-pige ved Helligåndskirken i det indre København natten til fredag i sidste uge.

Indtil videre har politiet modtaget fem henvendelser i sagen, men der er brug for flere for at opklare sagen.

- Det er omsonst at kigge alt det videomateriale, vi har i sagen, igennem, når vi ikke ved, hvordan gerningsmanden ser ud, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen til Ritzau.

Den 22-årige kvinde blev antastet af gerningsmanden, da hun gik ad Niels Hemmingsens Gade i retning fra Amagertorv mod Gråbrødre Torv.

Kvinden begyndte at græde, og det fik manden til at slå hende i ansigtet, og efterfølgende smed han hende over muren ind til området ved Helligåndskirken.

- Her trak han trusserne og strømperne af hende. Hun har været bevidstløs, og om han har voldtaget hende, eller om han har opgivet, ved jeg ikke. Men det er i hvert fald et seksuelt overfald, fortæller Steffen Th. Steffensen.

Politiet er overbevist om, at manden har antastet andre kvinder i nattens løb. Og opfordrer alle, der natten til fredag den 6. maj er blevet antastet eller har set en mand, som talte gebrokkent engelsk på Strøget eller i gaderne omkring, rette henvendelse.

Det er særligt tidsrummet mellem klokken 02 og 04.15, som politiet er interesseret i.

- En af de henvendelser, vi har modtaget, er fra en kvinde, som er blevet antastet af en mand, der talte gebrokkent engelsk, oppe ved Rådhus Arkaden. Vi tror, at han har antastet andre også, siger Steffen Th. Steffensen.

Efter overfaldet tog manden hendes bukser, taske og jakke med sig og smed tingene i den nærliggende Valkendorfsgade - efter først at have taget omkring 500 kroner fra hendes pung.

/ritzau/