Politiet bliver chikaneret i ghettoer

Politiet oplever massiv chikane, når de skal rykke ud til ghettoer rundt omkring i landet. I andelsforening i Ishøj efterlyser man konsekvens.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet og andre myndigheder agerer for blødsødent, når de skal gribe ind over for unge ballademagere i danske ghettoer, mener Käthe Skjoldborg Pedersen, afdelingsformand for over 4.500 beboere i Vejleåparken i Ishøj syd for København.

Hun henviser i Jyllands-Posten til, at lokalpolitiet i Ishøj i flere tilfælde i år har fået skåret dæk op på bilerne, syv politibiler har fået knust ruder, to biler er brændt af, og lokalpolitistationen har fire gange fået knust ruder.

- Jeg fatter ikke, at politiet bare kigger på de flænsede dæk og siger, at nu må de jo se at få fire nye dæk på, siger Käthe Skjoldborg Pedersen til Jyllands-Posten.

Der er eksempler på, at de unge har brændt en knallert af, ventet på politiets ankomst og derpå overdænget ordensmagten med sten. Hvis en politibil derfor kommer alene i første omgang, afventer man forstærkninger, inden man rykker ind. Konsekvensen er ofte, at de skyldige slipper væk, eller at borgerne ikke får hurtig nok hjælp fra redningsmandskab.

Den samme tendens ses i en række andre danske byer.

- Vi har store udfordringer, når vi skal rykke ind i bestemte områder. Det er ikke sådan, at vi ikke rykker ind. Dertil er vi ikke kommet endnu. Men vi ved på forhånd, at hvis vi bare kører ind i et af områderne, så udvikler det sig, der samles mange lynhurtigt, og de vender sig mod politiet, lyder det eksempelvis fra Frank Reuter, leder af nærpolitiet på Nørrebro i København.

/ritzau/