Politiet anholder ni bandefolk for trusler mod vidner

Politiet forventer yderligere anholdelser. Torsdag er ni med tilknytning til Loyal to Familia blevet anholdt.

Politi - 20160609144408370_org
Politiet forventer yderligere anholdelser. Torsdag er ni med tilknytning til Loyal to Familia blevet anholdt. Arkivfoto. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere

Helsingør. Ni personer med relation til bandegrupperingen Loyal to Familia er torsdag formiddag blevet anholdt af Nordsjællands Politi.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Politiet fortæller, at anholdelserne er sket i en sag om kvalificeret vold og i en anden sag om trusler mod vidner.

- Vi vil ikke acceptere bandemiljøets fuldstændigt uacceptable opførsel, hvor flere bandemedlemmer i forening gennemfører voldelige overfald, og hvor der fremsættes trusler mod vidner, siger Morten Kaare Pedersen, politiinspektør ved Central Efterforskning Nordsjælland.

Desuden har politiet i forbindelse med anholdelserne gennemført ransagninger på ti adresser i Helsingør, Fredensborg, Hillerød og København, og politiet forventer flere anholdelser.

De ni anholdte er mellem 20 og 34 år. Torsdagens aktion er sket i samarbejde med Task Force Øst, politiets særlige bandeenhed.

- Vi har i længere tid haft særlig fokus på, hvad der sker i bandemiljøerne, og senest har vi set en konflikt mellem flere grupperinger. Derfor er vi godt tilfredse med, at vi i dag har anholdt flere personer fra bandemiljøet, der har været involveret i konflikten.

De anholdte vil efter planen blive fremstillet i grundlovsforhør fredag, hvor anklagemyndigheden vil bede om lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning, hedder det i pressemeddelelsen.

/ritzau/