Politibosserne scorer fede bonusser

Der er indbudt til bonusfest på politistationernes direktionsgange.

 Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og de 12 politidirektører har fået næsten en million i bonus ud over lønnen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne klager som aldrig før over politiet og betjente slår selv alarm om, at politiet svigter borgerne. Alligevel er der indbudt til bonusfest på politistationernes direktionsgange.

BT kan i dag afdække, at landets 12 politidirektører samt Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg sidste år i november fik ekstrabonusser på i alt 901.000 kr. for veludført ledelsesarbejde i 2011.

Politidirektørerne hos Nordsjællands Politi, Midt-og Vestjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi fik  endda bevilget den højest mulige bonus på 80.000 kr. oven i den normale løn, mens politidirektørerne i Syd-og Sønderjyllands Politi og Fyens Politi fulgte lige efter med 75.000 kr.

Bonusserne gives ud fra, hvordan kredsene opfylder diverse måltal, der er fastlagt i politidirektørernes kontrakter. Det handler eksempelvis om antallet af opklarede forbrydelser, sigtelser og hastighed ved udrykning.

Giv hellere en højere løn

Tom Steffensen, der er tillidsrepræsentant hos Nordsjællands Politi, mener, at der sættes bonus på borgernes retsfølelse.

- Jeg bryder mig bestemt ikke om, at der sættes bonus på borgernes retsfølelse. Der er en grund til dommerne ikke får bonus efter, hvor mange de dømmer en hård straf, og jeg synes heller ikke, det er en god ide at give bonus inden for politiet. Hvad nu, hvis der slet ikke er behov for eksempelvis at give det antal færdselsbøder, der ellers er nødvendige for at leve op til måltallene? Jeg synes det er en forkert måde at aflønne. Så hellere give en højere løn, siger Tom Steffensen.

Samtidig er antallet af klager over politiet hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed steget kraftigt i år, og betjente udtalte i foråret, at politiet bløder så meget, at sager med kendte gerningsmænd bliver henlagt, mens borgere forgæves beder politiet om hjælp.

Jens Jørgen Møller Nielsen, formand for Nordjyllands Politiforening, mener, at den store fokus på måltal nærmer sig det sygelige.

- Man går så meget op i de måltal, at det nærmer sig det sygelige. Det er dem, vi skal opfylde i stedet for at lave politiarbejde. Hvis vi mangler at leve op til nogle bestemte tal, så skal vi med djævlens vold og magt jagte det, selvom det ikke er mest presserende. Det betyder, at man lader nogle sager ligge, som ellers var lige til,  sagde Jens Jørgen Møller Nielsen 10. april til BT.

Hvad synes du om, at rigspolitichefen og 12 politidirektører har fået næsten en million i bonus ud over lønnen? Deltag i debatten under artiklen