Politi: Kvinde holdt fanget i over en måned

Møde på datingside blev starten på månedlangt mareridt for en 71-årig kvinde, der ifølge anklage blev holdt fanget i lejlighed. Mandag kommer sagen for retten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Odense. I mere end en måned blev en 71-årig kvinde sidste år holdt fanget i Odense af en 58-årig mand, der udsatte hende for vold og tvang penge ud af hende.

Først da hun under et besøg på dametoilettet i Rosengårdscentret fik mulighed for at henvende sig til en fremmed kvinde, sluttede hendes mareridt. Den fremmede slog alarm, og manden blev senere samme dag anholdt i lejligheden.

Sådan udlægger anklagemyndigheden i hvert fald sagen, der mandag indledes ved Retten i Odense.

Det var gennem en datingside på internettet, at de to mødte hinanden. Den 58-årige, der har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen, har ifølge anklageskriftet frihedsberøvet kvinden fra 28. august til 1. oktober 2015.

Under tilfangetagelsen, som foregik i mandens lejlighed i Odense, skal han blandt andet have slået hende, taget kvælertag på hende og spyttet hende i ansigtet.

- Ifølge tiltalen er motivet, at han ville have penge ud af hende, siger senioranklager Henning Christiansen fra Fyns Politi.

Manden er anklaget for at have fået kvinden til at overføre mindst 91.200 kroner til ham selv og hans svigersøn og til at give sin bil til svigersønnen.

Samlet set er den 58-årige tiltalt for frihedsberøvelse, vold med karakter af mishandling, dødstrusler, røveri, ulovlig tvang, afpresning og bedrageri.

Sagen er ifølge anklager Henning Christiansen speciel, da kvinden også er blevet frihedsberøvet på ture uden for lejligheden sammen med den tiltalte.

- Hun har ikke turdet forlade ham på grund af vold og trusler. Opfattelsen er ifølge tiltalen, at han har overvåget hende og kontrolleret hende konstant.

Overvågningen gik ifølge anklageren ud på, at manden lyttede til kvindens telefonsamtaler og tjekkede sms'er fra hendes telefon, før de blev afsendt, samt konfiskerede hendes mobiltelefon om natten.

Foruden fængselsstraf kræver anklagemyndigheden, at den tiltalte skal udvises af Danmark. Manden er oprindeligt fra Serbien, men har boet i Danmark i en årrække.

/ritzau/