»Når vi finder hende, skal jeg have et stort kram!«

Mange af Korsørs borgere har gennem det seneste døgn været ude at lede efter den 17-årige Emilie Meng, der forsvandt natten mellem lørdag og søndag. Det kunne jo være min egen datter, lyder det gang på gang.

Jane Valsted har været vågen i et døgn for at hjælpe med at lede efter den forsvundne Emilie.Foto: Ida Marea Odgaard Fold sammen
Læs mere

Borgersind lever i bedste velgående i Korsør. Siden den 17-årige Emilie Meng forsvandt natten til søndag, har mange af byens borgere været ude for at lede efter hende.

Jane Valsted har været vågen i et døgn. Så længe har hun været med til at koordinere eftersøgningen af Emilie, der har været forsvundet, siden hun sagde farvel til to veninder natten mellem lørdag og søndag. Men hvad får en helt almindelig kvinde til at kaste sig ud i at lede efter en pige, som hun ikke engang kender?

»Søndag læste jeg på Facebook, at Emilie var forsvundet, og først tænkte jeg, at det skal jeg ikke blande mig i,« fortæller Jane Valsted, mens hun sidder med bare tæer på Comwell Hotel i Korsør. Hotellet har givet kaffe og kage og ly for regnen til de mange, der er mødt op for at hjælpe med at afsøge området.

»Men som dagen skred frem, kunne jeg ikke holde ud at sidde derhjemme, og så meldte jeg mig som frivillig. Jeg har tre døtre og tænkte, at jeg selv gerne ville have hjælp, hvis det var en af mine piger, der var forsvundet,« siger Jane Valsted. Hendes døtre er henholdsvis 17, 23 og 27 år, og de to ældste har været med ude og lede efter Emilie.

Jane Valsted, der er 49 år og læser til pædagogisk assistent, fortæller, at mange, der møder op, siger det samme: At det kunne have været deres datter eller søster, og at det føles forkert ikke at gøre noget. Der har været omkring hundrede personer i gang, og nogle har gået natten igennem.

Jane Valsted fortæller, at hun altid har været god til at planlægge og koordinere, så derfor faldt det hende naturligt at være den, der sørger for at sende hold ud. Ved siden af hende i hotellets foyer står en stor tavle med alle de steder, der allerede er blevet ledt, og hun har været i tæt kontakt med politiet hele vejen. Selv var hun ude på en af turene i nat, hvor det lynede og tordnede, og regnen stod ned i stænger.

»Specielt i starten tænkte jeg ’hvad finder du mon lige om hjørnet? Tænk, hvis der er sket noget uhyggeligt, og du falder over hende’, men jeg har alligevel hele tiden haft følelsen af, at hun er i live.«

»Føles rart at gøre noget«

Siden den 17-årige Emilie blev meldt savnet, har politiet ledt med både hunde og helikopter, men indstillede eftersøgningen mandag ved 16-tiden. Efter sigende har pigen tidligere været stukket af på grund af kærestesorger, og man håber, at det er det samme, der er sket denne gang.

Der kommer hele tiden folk til og fra hotellet, og en gruppe unge mænd tager ud i et lille grønt område for at gennemtrevle buskadserne. En af dem er Haitham Ali, som siger, at han bare gerne vil gøre en god gerning, for han synes, det er synd for sådan en lille pige. Han og vennerne går systematisk til værks og er på et tidspunkt inde ved en børnehave og tjekke alle affaldscontainerne. De har været ude indtil klokken fem i morges og har genoptaget eftersøgningen efter et par timers søvn.

Jane Valsted kunne også godt bruge noget søvn snart, men hun har ikke lyst til at tage hjem: »Når man lever i en tid, hvor man får hele verden tæt på via nettet, så føles det rart at føle, at man kan gøre noget. Jeg håber, at Emilie sidder et eller andet sted og følger med på Facebook og bare ikke tør give sig til kende, fordi hun er flov over, at så mange har hjulpet til. Men nu har jeg været med til at lede efter hende i et døgn, så når vi finder hende, skal jeg have et stort kram!«