Minister vil tillade ubegrænset parkeringsrabat til miljøvenlige bilister

Transportminister Benny Engelbrecht vil give landets 98 kommuner ubegrænset mulighed for at give rabat på parkering til miljøvenlige biler.

Transportministeren vil give kommunerne bedre mulighed for at belønne grønne bilister. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den grønne omstilling kommer nu ejere af miljøvenlige biler til gode. I et forsøg på at styrke den grønne omstilling vil transportminister Benny Engelbrecht (S) give kommunerne ubegrænset mulighed for at give rabat på parkering til lavemissionsbiler og elbiler.

I dag er der et loft over, hvor meget rabat kommuner kan give grønne biler i forhold til diesel- og benzinbiler.

Loftet ligger på 5.000 kroner om året, og den grænse vil Benny Engelbrecht altså fjerne, så kommunerne kan give mere end de 5.000 i rabat.

»Fremtidens bilpark skal være grøn. Det skal vi fra statens side understøtte, så godt vi kan, og ethvert lille skridt kan gøre en stor forskel i klimakampen. Derfor er jeg også glad for, at vi med denne lille ændring i reglerne kan sikre kommunerne de rigtige redskaber til at sikre billig parkering for de grønne biler,« siger transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Det er stadig op til den enkelte kommune at bestemme, om den vil give rabat på prisen for parkering for miljøvenlige bilister.