Miljøsvineri giver fængselsstraf til to bagmænd

I knap et år rev to mænd huse ned og dumpede containerlæs med flere tusinde ton byggeaffald i strid med loven.

I 2014 stod de to mænd i spidsen for at skade miljøet med de 2.600 ton byggeaffald, som blev dumpet forskellige steder på Sjælland. Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. To mænd straffes med henholdsvis tre år og tre år og ni måneders fængsel for at have smidt tonsvis af byggeaffald på rastepladser, parkeringspladser og en række grunde på Sjælland.

Det har Østre Landsret afgjort mandag formiddag. Dommen er en stadfæstelse af en afgørelse fra Retten i Glostrup i juni 2016.

35-årige Wisam Rabeh, som anses for at være bagmanden i sagen, får den hårdeste dom på tre år og ni måneders fængsel, mens 43-årige Husam Ahmed Mustafa Al-Kanani får tre års fængsel.

I 2014 stod de to mænd i spidsen for at skade miljøet med de 2.600 ton byggeaffald, som blev dumpet. De to mænd havde oprettet selskaber, hvor private personer kunne henvende sig, hvis de ville have revet et hus ned.

Wisam Rabeh og Husam Ahmed Mustafa Al-Kanani sørgede for, at husene blev revet ned og instruerede to chauffører i at køre affaldet væk og smide det tilfældige steder.

/ritzau/