Medicinalfirma: Pas på forkert dosering af Panodil til børn

En fejl i en håndbog om Panodil til børn risikerer at medføre overdosering af det smertestillende middel, lyder advarslen fra medicinalfirmaet GSK, der nu trækker vejledningen tilbage.

Foto: THOMAS SJØRUP

Medicinalfirmaet GSK, der står bag det populære smertestillende middel Panodil, advarer nu mod en forkert dosering i en behandlingsvejledning. Hvis man følger den angivne dosering, kan det få fatale følger, lyder det fra firmaet.

Det drejer sig om en fejl i en håndbog om produktet Panodil Junior mikstur. Håndbogen med titlen »De første seks år - en guide til forældre om feber og smerte« angiver en dosering, der er seks gange højere end den korrekte. Overdosering kan i værste fald medføre leverskade, leversvigt og død, advarer firmaet.

»Der er sket en fejl, der ikke må ske. Vi lever af at redde liv, og intet ligger os mere på sinde end patienternes sikkerhed. Vi opfordrer på det kraftigste forældre, apotekspersonale og sundhedsplejersker til under ingen omstændigheder at følge behandlingsvejledningen,« siger kommunikationschef hos GSK Danmark Henrik Kastoft i en pressemeddelelse.

Håndbogen er trykt i 40.000 eksemplarer, hvoraf GSK har 38.000 på lager, som vil blive destrueret omgående. De resterende 2.000 er i øjeblikket ved at blive tilbagekaldt fra apoteker og sundhedsplejersker landet over.

Forældre og sundhedspersoner opfordres til ikke at destruere håndbøgerne, men derimod aflevere samtlige eksemplarer af håndbogen til det lokale apotek, således at GSK kan indsamle og sikre sig, at der ikke findes flere håndbøger derude.