Løsnede hjulbolte skaber frygt blandt bilister: Her er tricket til at opdage det, inden det går galt

Sådan ser det ud, når Anders Bjørn Jensen sætter maling på hjulboltene på sin bil.
Læs mere
Fold sammen

Den seneste tids mange eksempler på hjulbolte, der er skruet løs på biler, har skabt farlige situationer og frygt hos mange danskere.

Men på Facebook deler en mand fra Roskilde nu et genialt trick til, hvordan man kan komme de farlige situationer til livs og nemt blive opmærksom på, om en hjulbolt skulle være skruet løs.

»Tricket går ud på, at man sætter en klat maling mellem hjulbolten og fælgen på bilen. Hvis der bliver skruet på hjulbolten, så kan man se, at malingen er krakeleret, og malingen har flyttet sig,« siger Anders Bjørn Jensen, der har delt tricket på sin Facebookprofil.

Han var blevet træt af, at han konstant skulle tjekke hjulboltene på sin bil ved at efterspænde dem, derfor sparer tricket ham også for en masse tid.HEr er

»Jeg deler tricket for at hjælpe andre danskere. Det kan sikkert mindske frygten hos mange, men det sparer også folk for en masse tid,« siger han.

Anders Bjørn Jensen har fået tricket fra en god gammel ven, der er mekaniker. Han har længe kendt til metoden, men først begyndt at benytte den nu, da mange af tilfældene med løsnede hjulbolte er sket tæt på ham.

På Facebook bliver hans trick modtaget med meget ros. Det er delt næsten 300 gange. Til billedet, han har lagt op, skriver Anders Bjørn Jensen:

'Sådan! - en lille klat hvid maling på dine hjulbolte, så er det simpelt at se om der skulle være pillet ved dem .. Bare pga. den diplompsykopat der render rundt og løsner dem!'