Kølighed mellem Socialdemokraterne og fagbevægelsen

Socialdemokraterne og fagbevægelsen er længere fra hinanden end nogensinde, vurderer arbejdsmarkedsforsker.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Et langt og lykkeligt ægteskab er slut. Med de seneste dages strid mellem Socialdemokraterne og fagbevægelsen er skilsmissepapirerne skrevet under, vurderer arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet. Den ene part flirter med den værste rival - regeringen - og den efterladte part er blevet bitter.

- Stridighederne afspejler Socialdemokraternes bitterhed og frustration over, at det er lykkedes regeringen at lave aftaler med fagbevægelsen. Parterne er længere fra hinanden end nogen sinde, siger Flemming Ibsen.

Med et ja til regeringens trepartsaftale står det klart, at fagbevægelsen har frigjort sig fuldstændigt fra Socialdemokraterne.

I Berlingske Tidende har formændene for de to LO-fagforeninger FOA og HK-Kommunal, Dennis Kristensen og Kim Simonsen, beskyldt Socialdemokraterne for at være usynlig i den politiske debat og dermed styre mod et nederlag i den kommende valgkamp. Angrebene kommer efter, at politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S) beskyldte fagbevægelsen for at have svigtet sine medlemmers lønkamp i den nyligt indgåede trepartsaftale.

/ritzau/