Københavns Universitet lukker fire småfag

KU lukker fem småfag og redder fire, der ellers var lukningstruede.

Fremover bliver det ikke muligt at studere Tibetologi, Indologi, Thai, Indonesisk og Finsk på Københavns Universitet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Uddannelserne Eskimologi, Moderne Indien, Indianske Sprog og Græsk er sikret overlevelse, mens Tibetologi, Indologi, Finsk og Sydøstasienstudier (Thai og Indonesisk) må lukke ned.

Det har rektor på Københavns Universitet, Ralf Hemmingsen, og KU’s bestyrelse tirsdag formiddag besluttet, skriver Universitetsavisen.

Det sker, fordi de pågældende fag er for dyre i drift for KU's Humanistiske Fakultet, der skal spare 120 millioner kroner de kommende år.

»Det er med stor beklagelse og af bitter nødvendighed, at vi lukker en række kultur- og sprogfag. Det er udsigten til en mærkbar beskæring af statens tilskud til uddannelserne, der tipper læsset. Men uddannelserne er også påvirket af et stort frafald, hvor de studerende har svært ved at leve op til kravene i fremdriftsreformen,« siger rektor Ralf Hemmingsen i en pressemeddelelse.

Samtidig bliver Persisk, Arabisk, Hebraisk og Tyrkisk lagt sammen til ét fag.

Både politikere og dansk erhvervsliv har tidligere kritiseret lukningen af småfagene med begrundelsen om, at fagene er med til at sikre Danmarks position som en kultur- og vidensnation.