Jylland går fri af voldsomt stormvejr: Østdanmark er stadig truet

Gassen er gået lidt af det forventede stormvejr, men DMI opretholder varsel for vindstød af orkanstyrke på Sjælland, Fyn og Bornholm.

Fredag har budt på regn, blæst og kulde, også på Strøget i København, hvor der blev juleshoppet. DMI udsendte stormvarsler flere steder i landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Det varslede stormvejr er ikke blevet så kraftigt som ventet, og det får nu Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til at afvarsle det voldsomme vejr, når det gælder Jylland.

»Lavtrykket opfører sig ikke helt som ventet. Det uddyber sig ikke, som vi havde forventet. Det kan det måske gøre over Kattegat, og derfor kan vi ikke helt afmelde varslet for Fyn og Sjælland,« siger vagtchef Frank Nielsen fra DMI.

Også Bornholm er fortsat i risikozonen for at kunne opleve vindstød af orkanstyrke.

Der er også fortsat restriktioner for Storebæltsbroen, hvor vindfølsomme køretøjer frarådes at passere.

Sund & Bælt anbefaler, at man så vidt muligt planlægger at køre over Storebælt på andre tidspunkter end mellem klokken 16 og 21, hvor vindstød af stormstyrke kan ramme Storebæltsbroen og medføre lukning.

DSB har efter indstilling fra Banedanmark indført reduceret betjening på visse togstrækninger i Midt- og Vestjylland, Østjylland og på Fyn samt på Sjælland. Ændringerne fremgår på Banedanmarks hjemmeside.

Også Københavns Lufthavn regner med, at den bebudede storm kommer til at forsinke flytrafikken fredag aften, mens Billund Lufthavn forventer en normal aften.

DMI forventer, at uvejret er drevet over inden midnat - undtagen på Bornholm, der også kan være plaget et stykke ud på natten til lørdag.