Jarnvig om ny storm: Det ser farligt ud

En ny voldsom storm er på vej mod Danmark, og endnu engang rammer den midt i julefrokosterne hen over weekenden. Værst ser det ud fredag.

Storm med vindstød af orkanstyrke ramte vestkysten, her Nr. Vorupør i Thy fredag d. 9 december 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Åh nej, nu igen!

Sådan kunne overskriften for dennes uges vejrmelding passende lyde, for nu går det nemlig løs igen med blæst, kuling og - nå ja - storm!

Få dage efter, at Danmark og især den jyske- og nordjyske del af landet blev ramt af endnu en kraftig storm, vender det blæsende og stormende vejr tilbage.

- Vi får rigtig blæsende efterårsvejr i denne uge. Især fredag ser farlig ud, for der er stor enighed i prognoserne om, at vi kommer op på rigtigt stormvejr, og det kan give væltede træer, flyvende tagsten og aflyste færgeafgange.

Det siger meteorolog Mikael Jarnvig fra TV 2 Vejrcenter.

Efter en november, som ikke lignede en november ret meget rent vejrmæssigt, tager efterårsvejret revance.

- Nu slår naturens kræfter sig løs. Nu dannes der lavtryk over Atlanterhavet, som kommer susende ind i hovederne på os, så hele ugen ser temmelig blæsende ud, forudser han.

Selv om det stadig er svært at sige præcist hvor voldsomt, det bliver, så regner han bestemt med regulær stormvejr og op til 25 meter i sekundet.

- Lavtryksudviklingen er så kraftig, at det skulle undre mig, hvis det ikke blev storm, siger Mikael Jarnvig.

Selv om det også denne gang går værst ud over vestjyderne, kan resten af landet også godt regne med at få stormen at mærke.

- Det kommer til at blæse i hele landet, men det er vestkysten, der får de største lussinger.

Hele ugen bliver faktisk blæsende. I denne uge er det nærmest kun torsdag, der ser nogenlunde rolig ud.

- Den eneste dag, som ikke ser særlig blæsende ud er torsdag. Men både tirsdag og onsdag ser blæsende ud med kuling fra sydvest. Så kommer der et ordentlig pust natten til torsdag. Så slapper det lidt af torsdag, og så blæser det op natten til fredag og hele fredagsdøgnet ser meget blæsende ud, siger Jarnvig, som heller ikke denne gang vil udelukke vindstød af orkanstyrke.