I 2060 vil flere end hver femte dansker være indvandrer eller efterkommer - men tallet er faldende

Danmarks Statistik er klar med årets befolkningsprognose.

Der bliver flere og flere indvandrere og efterkommere i Danmark, viser Danmarks Statistiks befolkningsprognose. Her møder nye danske statsborgere landets politikere på Statsborgerskabsdag.  Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Andelen af indvandrere og efterkommere i Danmark vil stige i fremtiden.

I dag udgør indvandrere og efterkommere 12,9 procent af befolkningen, men om blot ti år vil de udgøre 15,6 procent.

Det viser Danmarks Statistiks befolkningsprognose 2017.

Prognosen viser også, at andelen af indvandrere i Danmark i 2060 vil udgøre 20,4 procent. Det er en minimal stigning fra den seneste prognose i 2016.

Den seneste befolkningsfremskrivning fra sidste år viste således, at indvandrere og efterkommere i 2060 ville udgøre 20,3 procent af befolkningen.

Dermed er kurven fladet ud. Det kan være en konsekvens af, at der det seneste år er kommet færre flygtninge og migranter til Danmark, og at det påvirker prognosen, som er en matematisk fremregning, hvor især nettoindvandringen spiller ind.

Den seneste prognose vakte stærke følelser hos flere på Christiansborg, da Berlingske skrev om den nogle uger tilbage.

»Det er rystende. Det er ikke overraskende, men det er rystende, at det går så stærkt med befolkningsudviklingen i Danmark,« sagde Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Socialdemokratiets udlændingeordfører, Dan Jørgensen, sagde, at udviklingen i andelen af indvandrere og efterkommere er afgørende for, hvilket land Danmark bliver.

»Det er ret voldsomme tal, som, jeg synes, bør være en øjenåbner for alle. Hvis vi ikke bringer antallet ned, er det et helt andet Danmark, vi står med om meget kort tid,« sagde han.