Hvis jeg var hardcore maskulinist

»Hvordan skal verdens kvinder nogensinde kunne nøjes med en blød farkrop, når de konstant bombarderes visuelt af brystkasser bredere end kummefrysere?«

Foto: SHAH MARAI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis jeg var hardcore maskulinist, ville jeg for længst have brokket mig til chefredaktøren over, at min hustru og min søster tjener mere end mig. Eller have skrevet et læserbrev om lige køn og lige løn. Også selv om de to arbejder i helt andre brancher.

Hvis jeg var hardcore maskulinist, ville jeg kræve samtlige Axe- og Hugo Boss-reklamer med supertrænede mandekroppe bandlyst fra det offentlige rum, for det er jo uopnåelige kropsidealer for 95 procent af alle mænd. Og det er ikke bare synd, men direkte ødelæggende for mig og de øvrige 95 procent, at vi i det offentlige rum konstant skal mindes om vore tragiske kropsskæbner. Og hvordan skal verdens kvinder nogensinde kunne nøjes med en blød farkrop, når de konstant bombarderes visuelt af brystkasser bredere end kummefrysere og armhuler så dybe, at man forsvinder i dem?

Hvis jeg var hardcore maskulinist, ville jeg skrive en bog om ufrivillig sædafgang, næsehår, rejsningsrædsler, prostataproblemer og andre kropsfunktionsproblematikker, der er specifikke eller særligt udfordrende for det mandlige køn, og som undertrykkes i det offentlige rum.

Hvis jeg var hardcore maskulinist, ville jeg kræve af kvinder omkring mig, at de altid slår brættet op, når de er færdige på toilettet – også selv om det mest ligestillede vel må være, at begge køn altid slår begge bræt ned efter toiletbesøg.

Hvis jeg var hardcore maskulinist, ville jeg skrive en harmdirrende kommentar under udlandsredaktør Anna Libaks blog, når hun udbasunerer, at helten i TV-serien »Natportieren« får det til »at rykke i æggestokkene på damer«, for det er da hamrende sexistisk, og hvorfor skal den mandlige helt i film altid være sexsymbol og førsteelsker? Igen er det en helt urimelig fornedrelse af vi 95 procent, der kun har en chance for filmstjernestatus, såfremt et overvågningskamera fanger os i en spontan heltedåd og går viralt på YouTube.

Hvis jeg var hardcore maskulinist, ville jeg aggressivt udfordre enhver, der fremhævede »mansplaining« som mere udbredt og mere problematisk end »womansplaining«, »momsplaining« og det, jeg meget originalt vil kalde »womanterrupting«. For det er jo helt åbenlyst det endegyldige bevis på matriarkatets jerngreb om samfundet og på kvinders dominerende adfærd, at kvinder og mødre er slemme til at afbryde, når mænd snakker.

Hvis jeg var hardcore maskulinist, ville jeg oprette en testiklomat, hvor helst intimubarberede mænd kunne komme og demonstrere for omverden, hvordan naturlige nosser ser ud, for det er der alt for mange, der ikke ved, og naturligt behårede nosser er tabu i det offentlige rum.

Hvis jeg var hardcore maskulinist, ville jeg i lighed med andre være vred over Berlingskes leder om sommerkurser for kvinder på Harvard og dametasker til 25.000 kroner. Ikke så meget på grund af indholdet eller lederens hårdt kritiserede »tone«. Men fordi der aldrig er nogen, der skriver ledere om mænd og vores problemer.

Hvis jeg var hardcore maskulinist, ville jeg slukke for fjernsynet, hver gang Danske Spil-reklamerne med den dumme blondine rullede over skærmen. Fordi reklamen tydeligvis insinuerer, at alle mænd er chauvinister, der tror, at kvinder ikke ved noget om fodbold.

Hvis jeg var hardcore maskulinist, ville jeg kræve mandekvoter i pornofilm, daginstitutioner og skønhedskonkurrencer.

Men det er livet ærligt talt for kort til. Og desuden har jeg en masse arbejde, jeg skal nå, så jeg kan gøre mig fortjent til en løn på niveau med min hustrus eller søsters.