Forsvarer savner beviser i sag mod sydkoreansk rytter

Anklager mod danskfængslet sydkoreansk dressurrytter er ikke dokumenteret, lyder det fra forsvarsadvokat.

ARKIVFOTO: Der er ikke tilstrækkeligt med beviser mod den sydkoreanske dressurrytter Chung Yoo-ra til, at det kan begrunde udlevering til kvindens hjemland. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM HONG-JI

Der er ikke tilstrækkeligt med beviser mod den sydkoreanske dressurrytter Chung Yoo-ra til, at det kan begrunde udlevering til kvindens hjemland.

Det siger advokat Michael Juul Eriksen, der repræsenterer den 20-årige kvinde, som ved Retten i Aalborg kæmper mod udlevering til Sydkorea.

Han giver ikke meget for de anklager, som de sydkoreanske myndigheder har præsenteret den danske anklagemyndighed for.

Sydkorea anklager kvinden for medvirken til omfattende økonomisk svindel og for at have fusket med en eksamen på et anerkendt universitet.

Men de sydkoreanske myndigheder har efter advokatens opfattelse ikke ulejliget sig med at underbygge anklagerne med den fornødne dokumentation.

»Det man har sendt med, er stort set ingenting. Vi har ingen beviser i den her sag overhovedet,« siger han.

Han mener heller ikke, der er leveret dokumentation for anklagen om medvirken til økonomisk kriminalitet.

Forsvarsadvokaten har ikke set beviser for, at Chung Yoo-ra har været medejer af et påstået tysk skuffeselskab, som skal have modtaget op mod 130 millioner kroner fra blandt andet elektronikvirksomheden Samsung.

Chung Yoo-ra, der er en anerkendt dressurrytter, har erkendt, at hun blev sponsoreret af Samsung og blandt andet har modtaget et sponsorat til en værdi af op mod 80 millioner kroner.

Men der er ifølge Michael Juul Eriksen intet, der beviser, at der er tale om midler, som stammer fra kriminelle aktiviteter, sådan som Sydkorea hævder.

Han kan kun se én grund til, at de sydkoreanske myndigheder vil have kvinden udleveret:

»Der er sket et regimeskifte, og nu vil man have et opgør med den tidligere præsident og hendes rådgiver (Chung Yoo-ras mor, red.),« siger Michael Juul Eriksen.

Ved at kræve Chung Yoo-ra udleveret kan Sydkorea lægge pres på moren, når korruptionssagen mod hende og den afsatte præsident går i gang, lyder det fra Michael Juul Eriksen.

Endelig peger han på, at det vil være uforsvarligt at returnere kvinden til Sydkorea af humanitære årsager.

Kvinden har forklaret, at hun under sit fængselsophold i Danmark har haft besøg af en repræsentant for de sydkoreanske myndigheder, som har truet med at fratage hende al kontakt med barnet.

»Vi kan ikke som civiliseret land sende en kvinde med et toårigt barn til et land vel vidende, at man vil skille familien ad, så hun aldrig får sit barn at se igen,« siger Michael Juul Eriksen.

Retten ventes at træffe afgørelse i sagen onsdag eftermiddag.