Forgiftede sygeplejersker lider stadig

De sygeplejersker, som i begyndelsen af oktober blev udsat for giftgasser på Bornholms Hospital, er erklæret raske, men har fortsat alvorlige fysiske symptomer.

Foto: Poul-Erik Rath Holm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fire sygeplejersker på Bornholms Hospital døjer stadigvæk med alvorlige fysiske symptomer efter at være blevet forgiftet - formentlig af gasser fra en kloak - på deres arbejdsplads. Det fortæller Dansk Sygeplejeråd.

- Jeg har talt med alle sygeplejerskerne, og de er stadig hårdt ramt, nogle værre end andre. Og symptomerne peger jo også på, at det, som de har været udsat for, har været en meget kraftig giftgas, siger kredsnæstformand Kristina Robins fra Dansk Sygeplejeråd i Hovedstaden.

Selvom sygeplejerskerne blev udskrevet fra Rigshospitalet i weekenden og erklæret raske, lider de fortsat af åndedrætsbesvær, hovedpine og metalsmag i munden.

- Det er meget vigtigt, at de fortsat bliver fulgt lægefagligt, indtil symptomerne er helt væk. Og det er også afgørende, at deres sygdomsforløb bliver dokumenteret, så deres arbejdsskadesag kan blive behandlet ud fra alle aspekter, og de kan få en ordentlig erstatning, siger Kristina Robins.

Selvom man har registreret giftige gasser i kloakken under bygningen på Bornholms Hospital, er det fortsat ikke klarlagt, hvad der har forårsaget forgiftningen. Kristina Robins understreger, at det er meget væsentligt at finde kilden til forgiftningen.

- Vi skal til bunds i den her sag, så alle medarbejdere og patienter kan føle sig trygge, siger hun.