Giftige kloakgasser på Bornholms Hospital

I alt ti medarbejdere har været syge af forgiftning de seneste to uger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan meget vel være giftige gasser i en kloak under Bornholms Hospital, der er skyld i, at i alt ti medarbejdere fra hospitalet i løbet af de seneste to uger har været syge af forgiftning.

- Der er for første gang registreret giftige gasser i kloakken under bygningen. En kloak-alarm gik i gang, da det lokale kloakfirma var ved at inspicere og rense kloakkerne i området, siger hospitalsdirektør Kurt Espersen i en pressemeddelelse og oplyser, at der fortsat måles.

- En del af kloakken bliver nu renoveret på grund af en konstruktionsfejl. Samtidig undgår man, at der bliver skabt slam i kloakken, som kan skabe svovl-brinte gasser, siger Kurt Espersen.

Dampe gjorde flere syge

Han oplyser, at samtlige ti personer, der har været indlagt på Rigshospitalet med forgiftninger, nu er blevet udskrevet. De sidste blev udskrevet i weekenden.

Bornholms Hospital måtte søndag 7. oktober lukke sin akutmodtagelse, da mistænkelige dampe gjorde flere syge. Hospitalet åbnede senere samme dag, men måtte lukke akutmodtagelsen endnu en gang og flytte den til andre lokaliteter på hospitalet, da helbredstilstanden hos de syge ikke var blevet bedre.

Sidste tirsdag lukkede man desuden intensivafdelingen, der befinder sig i samme afsnit som akutmodtagelsen.