Flere syrere forsøger at komme ind i Danmark

Politiet pågriber flere syrere, der forsøger at komme illegalt over grænsen til Danmark.

Antallet af flygtninge fra Syrien boomer - og det kan mærkes ved den dansk-tyske grænse, skriver dr.dk.

Siden januar 2014 er 214 syrere blevet stoppet af politiet på vej over grænsen. Og det tal er næsten det samme som for hele 2013, fortæller Palle Linne, leder af politiets udlændingekontrolafdeling i Padborg, til dr.dk.

Hos Dansk Flygtningehjælp undrer generalsekretær Andreas Kamm sig over, hvorfor der ikke er flere syrere, som forsøger at komme ind i landet. Svenskerne forventer eksempelvis omkring 80.000 asylansøgere i 2014, hvoraf størstedelen efter alt af dømme vil være syrere, mens Danmark regner med at få omkring 7.500 ansøgere.

»Så hovedspørgsmålet for os, der sidder og kigger udover Europa-kortet er i virkeligheden: Gad vide hvorfor så få stopper op i Danmark?« siger Andreas Kamm til dr.dk.

En nylig opgørelse fra EUs asylstøttekontor, EASO, viser, at størstedelen af EUs mere end 435.000 asylansøgere i 2013 var syrere. I Danmark var hver fjerde ansøger i 2013 fra Syrien.

Ifølge EASO er det store antal syriske ansøgere dog ikke nogen overraskelse. Sidste år skulle den syriske regering angiveligt have brugt kemiske våben mod befolkningen, og dødstallet oversteg hurtigt 100.000. FN måtte endda senere opgive at tælle de døde.