Flere klovne skræmmer igen danskere i natten

I Præstø blev kvinde ved midnat jagtet af en klovn. Det var en af fire episoder på Sjælland på et halvt døgn.

Foto: JIM WATSON

København. I løbet af cirka 12 timer har flere personer udklædt som klovne skræmt tilfældige danskere forskellige steder på Sjælland.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi har haft fire anmeldelser om klovne, som har rendt rundt i det offentlige rundt og skræmt folk. Det var to i Næstved, en i Mern ved Vordingborg og en i Præstø, siger vagtchef Søren Østervig.

- De råber og løber efter folk, hvis de har muligheden, og det gør jo, at folk bliver rigtig bange, siger han.

I Præstø stødte en kvinde, der var ude at lufte sin hund, på en klovn omkring midnat. Hun vendte om, mens personen i klovnekostumet begyndte at løbe efter hende.

Hun nåede sikkert hjem og ringede til politiet, der også fik opkald fra Mern og Næstved. Og der er efter alt at dømme tale om flere forskellige personer i dragterne.

- Det er ikke de samme. I Mern var det to unge fyre med masker, der også kastede med knaldfyrværkeri. I Præstø var det en enkelt person, der var iført en hel klovnedragt, siger Søren Østervig.

Det er ikke første gang, at klovne har været på spil rundt om i landet for at skræmme borgerne.

En rundspørge foretaget af Rigspolitiet i weekenden for at få en idé om omfanget viser, at der var registreret cirka ti tilfælde på landsplan. Det tal er så steget med mindst fire episoder siden.

- Gennemgående er det ikke af typen, hvor folk bliver udsat for noget voldeligt. De bliver mere truet eller skræmt, siger Thomas Kristensen, talsmand for Rigspolitiet.

Foruden tilfældene natten til mandag er folk blevet skræmt i blandt andet Holbæk, Fredericia og Solrød.

I Fredericia blev en mand torsdag mødt af en klovn, da han kom kørende i sin bil. Klovnen stod på vejbanen med en økse eller en sabel, skriver DR Trekanten.

BT har skrevet om en kvinde og to mænd, der i Høje Taastrup blev mødt af tavse klovne.

Politiet opfordrer folk til at ringe, hvis de ser noget eller bliver skræmt af klovne.

- Også hvis man hører om nogen, der vil købe udstyret og ud at skræmme mennesker, så ring til os, siger Thomas Kristensen.

/ritzau/