O skræk, o ve: Uhyggelige klovne er kommet til Danmark

En uhyggelig trend, hvor folk klæder sig ud som klovne, har bredt sig over hele verden, og nu er klovnene også ankommet til lille Danmark. På sociale medier er der to lejre: Dem der vitterligt er skrækslagne, og dem der griner højlydt.

En ny trend breder sig: Folk klæder sig ud som klovne og forskrækker andre mennesker. Nu er fænomenet også kommet til Danmark. Foto: Iris Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg er alle mareridt, du nogensinde har haft. Jeg er din værste drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg er alt, hvad du nogensinde har været bange for.«

Sådan sagde den skrækindjagende klovn »Pennywise« i filmatiseringen af Stephen Kings berømte gyser »It«. Og noget tyder på, at nogen er blevet inspireret af gyserfilmen fra 1990.

I lande som USA og England klæder folk sig ud som grufulde klovne og forskrækker mennesker på sin vej. Nu er fænomenet også kommet til Danmark. I Erritsø nær Fredericia blev flere bilister onsdag skræmt af en person i klovnekostume udstyret med en økse.

Det uhyggelige syn fik flere til at ringe til Fredericia Lokalpoliti, og øjenvidneberetningerne spredte sig på en lokal Facebook-gruppe. Det blev hurtigt opklaret, at klovnen var en 13-årig dreng, og at øksen var af plastik. Det fortæller Fredericia Dagblad i en artikel, som de har delt på Facebook.

Men selvom truslen ikke var ægte, så var skrækken.

»Kan det betegnes som nødværge, hvis man påkører dem?« spørger en Facebook-bruger.

Andre håndterer det uhyggelige fænomen med en god portion humor og hilser klovnene velkommen til Danmark. En af Facebook-brugerne proklamerer, at klovnejagt er det nye Pokemón Go.