Fire på sygehuset efter kollegiebrand

Fire unge mennesker blev i morges kørt til observation for røgforgiftning, da der opstod brand i en kollegielejlighed på Kildehusvej i Roskilde.

De unge beboere i kollegielejlighederne på Kildehusvej fik sig en brat opvågning i morges, da der pludselig var opstået brand på første sal, skriver Dagbladet Roskilde.

Alarmen gik hos Roskilde Brandvæsen kort efter klokken syv, da der efter al sandsynlighed var sket en kortslutning i et stereoanlæg. Kortslutningen satte ild til anlægget, og ilden bredte sig hurtigt til resten af lejligheden, så i alt syv køretøjer måtte rykke ud og nåede frem til det brændende kollegium klokken 7.22.

- Vi gik ind med røgdykkere og fik hurtigt ilden under kontrol, fortæller Richard Damgaard, der er indsatsleder i Roskilde Brandvæsen.

Derfor var branden allerede slukket igen ved halv otte-tiden, og udefra så bygningen ikke ud til at have lidt skade.

Men indenfor så det anderledes kaotisk ud. Selvom vandskaderne var til at overse, nåede den lejlighed, hvor branden opstod, at blive totalskadet på trods af den korte tid med flammerne.

- Gulvet er ødelagt, og der er omfattende sodskader, som vi har sat skadeservice til at gøre rent efter, siger Richard Damgaard, der anslår, at det kommer til at tage en rum tid, inden de uheldige beboere kan flytte tilbage igen.

Fire af de unge fra kollegiet måtte efter branden en tur på skadestuen til observation for røgforgiftning, hvor det ved hjælp af blodprøver skal afgøres, om de skal indlægges til yderligere behandling.

De chokerede naboer til den brændende lejlighed kunne dog allerede her til formiddag flytte tilbage i deres bolig.

Kilde: Dagbladet Roskilde