Fakta: Stor stigning i antallet af hjemmerøverier

I år er der indtil videre sket hele 39 hjemmerøverier. Dermed er antallet er hjemmerøverier næsten fordoblet siden sidste år. Se hele listen for i år her.

Antallet af hjemmerøverier er i kraftig stigning de seneste tre år. Tal fra rigspolitiet viser, at der 2006 skete 16 røverier i folks private hjem. I 2007 var tallet steget til 23 røverier. Med det seneste røveri, mod et ældre ægtepar i Galten, er man i år helt oppe på 39 tilfælde, hvor chokerede danskere bliver udsat for grove røverier i deres private hjem.

1. oktober 2008: 3-5 mænd overrasker et ældre ægtepar i deres hjem i Skovby ved Galten. De bindes og den 76-årig mand, blev efter røveriet fundet død af sin kone. Konen nåede at registrere, at der var 3 – 5 mænd, som alle talte et østeuropæisk sprog.

4. september 2008: Røvere trænger ind i en øde beliggende lystgård i Dronninglund i Nordjylland, mens ejeren - et ægtepar og deres to små børn er hjemme. Røverne truer familien med et dobbeltløbet oversavet jagtgevær. Røverne stikker af, men den lykkes politiet at fange den ene af dem - en 22-årig mand fra Sverige.

12. august 2008: En landmand bliver i bogstaveligste forstand sparket ud af sengen i sit hjem i Østofte på Lolland, da tre maskerede røvere bryder ind. Manden bliver truet med et gevær, slået og bagbundet. De dansktalende røvere truer også manden med at skyde ham i knæskallerne, inden de stikker af.

26. juli 2008: To maskerede mænd bryder ind hos en familie med mand, kone og fire børn på Strandvejen i Hals i Nordjylland. Røverne vækker den sovende kone og forlanger at få åbnet et pengeskab, som de åbenbart vidste, var i huset . Efter at have truet med et oversavet jagtgevær opgiver gerningsmændene dog røveriet.

20. juli 2008: En 44-årig mand bliver vækket i sin lejlighed på Løjtegårdsvej i København ved, at det banker på døren, og nogle mænd spørger om lov til at låne toilettet. Manden afslår og går i seng igen. Umiddelbart efter bliver døren brækket op, og fire mænd med østeuropæisk udseende kommer ind. Mens den ene holder offeret i skak med en kniv, gennemroder de øvrige hele lejligheden efter værdier. Inden de forsvinder, efterlader de manden bundet på hænder og fødder.

27. juni: Tre hætteklædte røvere trænger om aftenen ind til den 83-årige Tham Skovgaard i Holbæk, og roder huset igennem for værdier. Han trues til at udlevere 800 kroner og nogle euro.

22. juni 2008: Det lykkes en familiefar i Sorø at skræmme to hætteklædte mænd, der var trængt ind i hans køkken, væk. Røverne, der forlangte penge, blev skræmt væk, da husejeren sagde »fuck Jer« til dem. De stikker af ud over markerne ved huset.

30. maj 2008: Den 70-årige tidligere lokalpolitiker Paul Wachtell bliver overrasket i sit hjem af tre røvere i sit hjem i Farum, truet med en pistol og slået ned. Efter overfaldet er han stærkt medtaget og bløder fra hovedet.

24. maj 2008: Et ældre ægtepar bliver overrasket af to maskerede mænd bevæbnet med pistol, peberspray og strømpistol i deres hjem i Nøvling ved Aalborg. Under røveriet skyder røverne mindst to gange mod ægteparret.

4. maj 2008: En 71-årig restauratør bliver overfaldet i sit hjem i Frederikshavn. To maskerede mænd truer ham til at udlevere 2000 Kr. og nøglerne til hans restaurant.

2. maj: En 26-årig mand fra Græsted overfaldes i sit sommerhus og trues med kniv af tre unge. Udbyttet bliver et mindre kontantbeløb og en mobiltelefon.

2. maj: To unge på 17 og 18 år knuser en rude og overfalder en 83-årig mand i hans hjem i Kundby ved Jægerspris.

2. maj: For tredje gang på to dage udsættes et ældre ægtepar i Vanløse for røveri af en enkelt tyv. Udbyttet bliver på 300 kroner.

1. maj: To maskerede røvere trænger ind til en 81-årig mand i Sønderborg. Da ofret gør modstand, stikker overfaldsmændene ham i benet med en skruetrækker.

30. april: To hætteklædte mænd trænger ind hos en 72-årig kvinde i Århus. De truer hende med en kniv og stikker af med et mindre beløb.

27. april: To røvere trænger ind hos en 20-årig i Vrå. Angiveligt skal manden skylde dem penge.. De stjæler flere ting - bandt andet et fladskærms-tv.

14. april: Et ældre ægtepar i Valby fik for fjerde gang besøg af hjemmerøvere. Denne gang blev udbyttet blev 200 kroner.

24. marts: En 29-årig mand overfaldes i sit hjem af en maskeret og pistolbevæbnet røver. Udbyttet bliver på 7000 kroner.

2. marts: en 82-årig kvinde fra Tølløse udsættes for et hjemmerøveri. Røveren stjæler tre punge og diverse kreditkort.

2. marts: En røver overfalder en 98-årig kvinde i hendes bolig på et plejehjem i Rørvig. Han stjæler kontanter og et hævekort.

16. februar: En 63-årig kvinde fra Odense bliver om natten overrasket af en røver, der står i hendes soveværelse. Røveren slipper af sted med et mindre beløb.

15. februar: Et søskendepar trænger ind hos en 61-årig mand i Holstebro. Byttet er på 150 kroner.

10. februar: To mænd trænger ind hos en 71-årig kvinde i Taastrup. Med en pistol tvinger de hende til at udlevere en pung med en pung med 1700 kroner og et hævekort.

8. februar 2008: To mænd trænger ind 80-årig kvindes bolig i Holstebro og truer hende med en filetkniv. De stikker af med kvindens pung med 500 Kr.

7. februar 2008: Et midaldrende ægtepar fra Harken i Nordjylland bliver om aftenen overfaldet i deres hjem af fire hætteklædte mænd. Røverne er bevæbnet med både kniv og pistol og overfalder parret med slag, inden de truer dem med, at de vil få klippet fingrene af. Hele hjemmet bliver gennemrodet, før røverne stikker af med et kontantbeløb.

30. januar 2008: En familie på fire bliver overfaldet af 3-4 røvere på deres afsidesliggende gård i Hillested, syd for Maribo. Moren og børnene bliver gennet ind i et værelse, mens faren bliver tæsket og skudt i hånden. Der går rygter om, at han er involveret i narkokriminalitet, men det afviser politiet.

30. januar 2008: Tre mænd trænger ind til et par i Helsingør.

30. januar 2008: To bevæbnede mænd trænger ind til en kvinde og hendes tre børn i en lejlighed i Lyngby. Røverne slipper af sted med 25.000 og nogle guldgenstande.

19. januar 2008: Ejeren af Humlebæk Kro bliver sent om aftenen vækket af to unge mænd, der truer ham med en pistol til at udlevere kontanter, et par ure, og en mobiltelefon. De bagbinder ham med tape.

19. januar 2008: En 29-årig mand bliver overfaldet i sin lejlighed i det indre København. Han bliver slået, sparket og tvunget til at udlevere mobiltelefon, Rolex-ur, betalingskort samt nøgler til hans Audi Cabriolet. De to røvere slipper af sted med værdier for 585.000 kroner. I februar fængsles to 21-årige mænd for røveriet.

18. Januar 2008: To mænd bevæbnet med en pistol trængte ind i hjemmet hos en mor og datter i Roskilde. De stak af med taske og pung.

15. Januar 2008: En bevæbnet røver tiltvang sig adgang til et hus i Kirke Helsinge syd for Kalundborg, men den 59-årige beboer fravristede røveren pistolen.

11. Januar 2008: En 42-årig mand i Slagelse blev overfaldet af røvere, der gik direkte efter penge og hash.

9. januar 2008: To maskerede mænd trænger om natten ind til et ægtepar i Sønderborg, der ejer en guldsmedebutik. De bliver truet med pistol og stav, bagbundet og frarøvet nøgler til deres bil og butik. Parret kommer fri og slår alarm, kort efter går alarmen i butikken, hvor røverne har lukket sig ind. De flygter uden udbytte. To tyske statsborgere på 21 og 24 år blev anholdt i sagen.

9. Januar 2008: En 80-årig kvinde fik brud på et kindben og kæben, da hun blev overfaldet af en røver i sin villa i Bullerup i det nordøstlige Odense.

8. januar 2008: En 49-årig husejer i Rørvig bliver overfaldet og berøvet i sit hjem. Han bliver truet med kniv til at udlevere bl.a. kontanter, kreditkort og et dyrt ur. Efterfølgende bagbinder røverne ham med strips, og låser ham inde på badeværelset. Det lykkes ham at komme fri, slippe ud at vinduet og slå alarm. Senere på måneden anholdes to mænd i 20’erne, politiet mener, at der har været flere involveret.

7. januar 2008: To mænd ringer på en 59-årig mands dør i Taastrup på Sjælland og udgiver sig for at være politi. I lejligheden truer de den 59-årige med en køkkenkniv til at udlevere pinkoden til hans hævekort, og de stjæler også hans bærbare computer.

6. januar 2008: En 82-årig mand bliver udsat for væbnet røveri i sit hjem i Nordborg på Als. De to maskerede yngre mænd er bevæbnet med kølle og kniv. De stjæler 1100 kr. fra en tegnebog.

5. januar 2008: En 59-årig mand i Korsør opsøges af tre maskerede røvere, som slår løs med et koben.