Fætre i retten for gentagne sexovergreb på søskende

Gennem to år voldtog et fætterpar fra Nordvestjylland deres yngre søskende. Mandag falder dommen, og den ene risikerer forvaring på ubestemt tid.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag er dommens dag for to fætre på 18 og 19 år fra Vestervig og Hurup i Nordvestjylland.

Et nævningeting ved Retten i Holstebro skal tage stilling til skyldsspørgsmålet i den dybt tragiske og omfattende voldtægtssag, hvor ofrene er henholdsvis den 18-åriges lillesøster og den 19-årige fætters lillebror. I tilfælde af domfældelse skal nævningene og de tre juridiske dommere derefter votere strafudmålingen til de tiltalte.

Fætrene er anklaget for i forening at stå bag gentagne tilfælde af seksuelle overgreb på pigen, som ifølge anklageskriftet måtte lægge krop til analt samleje omkring 100 gange gennem en periode på to et halvt år fra marts 2012 til september 2014.

Overgrebene fandt sted fra pigen var blot otte år gammel. Samtlige tilfælde, hvor de to voldtog pigen analt, skete det på pigens værelse i hendes seng i hjemmet i Vestervig. Typisk i weekender, når fætteren fra Hurup overnattede.

De to fætre er også anklaget for forsøg på vaginalt samleje og oralsex. Førstnævnte opgav de, da det ikke var fysisk muligt på den lille pige, som i dag er 12 år. De er ligeledes tiltalt for at have truet pigen til tavshed ved at true hende med tæsk, hvis hun fortalte andre, hvad der foregik.

Udover det nævnte, som er begået i fællesskab, er den 18-årige tiltalt for at have gennemført analt samleje med lillesøsteren cirka 20 gange alene. Ligesom han ifølge anklageskriftet har forgrebet sig på sin fætter - den 19-åriges lillebror - og voldtaget ham analt ikke færre end omkring 50 gange.

Fætteren er i dag 11 år gammel og var på tidspunktet, da overgrebene begyndte i september 2013, ni år.

Desuden er den 18-årige tiltalt for at have haft adskillige samlejer med sin daværende kæreste både analt og vaginalt på et tidspunkt, da hun var under den seksuelle lavalder.

Begge fætre erkender at have forgrebet sig på den 18-åriges lillesøster, men de nægter, at det er sket i så mange tilfælde, som anklager Claus Benner har forsøgt at dokumentere i den uhyggelige sags første tre retsdage.

Den 18-årige, som har siddet varetægtsfængslet på en sikret ungdomsinstitution i Nordjylland siden 10. oktober i fjor, risikerer at blive idømt forvaring, mens anklageren lægger op til, at den 19-årige idømmes almindelig fængselsstraf.