En person har mistet livet i lejlighedsbrand på Østerbro

En person er omkommet efter lejlighedsbrand på Østerbro. Antiglobalisten Trump møder den globale elite i Davos. Briterne hylder Coster-Waldau og hitserie med frimærker. Få overblikket over nattens nyheder fra ind- og udland her.

Arkivfoto: Politiet har endnu ikke underrettet de pårørende, og ønsker derfor ikke at oplyse den præcise adresse eller nærmere detaljer om ofret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Lindgren

En person mister livet efter lejlighedsbrand på Østerbro

En person har mistet livet efter at være brændt inde i en lejlighed på vejen Brumleby på Østerbro i København sent mandag aften.

Det oplyser Michael Andersen, vagtchef ved Københavns Politi.

- Vi fik en anmeldelse klokken 23.31, om at der var ild i en lejlighed på Østerbro. Og da vi kommer derud, finder vi en død person i lejligheden, lød det fra vagtchef Michael Andersen natten til tirsdag.

Branden er lidt over midnat natten til tirsdag blevet slukket, oplyser han.

Tirsdag morgen er det fortsat uvist, hvad der forårsagede ulykken. Det fortæller Henrik Stormer, der er vagtchef ved Københavns Politi.

Sent mandag aften afspærrede politiet området. Teknikerne ankom til ulykkesstedet tidligt tirsdag morgen for at undersøge stedet.

Politiet har underrettet de pårørende.

/ritzau/

Briterne hylder Coster-Waldau med frimærker

Er man frimærkesamler og samtidig fan af tv-serien Game of Thrones er det britiske postvæsen klar med en lækkerbisken.

Royal Mail lancerer således tirsdag en samling frimærker med de mest populære karakterer fra serien. Og blandt de ti udvalgte er Jaime Lannister, der spilles af danskeren Nikolaj Coster-Waldau.

Entusiaster har de seneste uger kunnet forudbestille en komplet samling af frimærkerne på Royal Mails hjemmeside. Og fra tirsdag kan de købes på posthuse overalt i Det Forenede Kongerige.

Ud over de ti karakterer består samlingen af yderligere fem mærker.

Blandt andet med jerntronen, drager og skurken The Night King. Også seriens store ulve optræder på et frimærke.

- Vi fejrer Game of Thrones med en episk, ny samling af frimærker. De vil på samme måde som serien blive populære, skriver Royal Mail.

At det britiske postvæsen hylder den amerikanske successerie skyldes ifølge BBC, at Game of Thrones har et markant britisk islæt.

Størstedelen af afsnittene er således optaget i Nordirland med hovedsagelig britiske og irske skuespillere.

Deriblandt stjerner som Emilia Clarke, Kit Harington og Maisie Williams, der optræder på frimærkerne som henholdsvis Daenerys Targaryen, Jon Snow og Arya Stark.

Coster-Waldau samt amerikaneren Peter Dinklage (der spiller Tyrion Lannister) er de eneste udenlandske skuespillere i samlingen.

Det er ikke første gang, at Royal Mail har ladet sig inspirere af underholdningsbranchen samt kunst og kultur.

Da postselskabet i 2015 kunne fejre 50 år med særudgaver af frimærker, kunne man blandt de 2663 forskellige design finde både Star Wars- og Harry Potter-udgaver.

Den nye særudgave kommer samtidig med, at HBO er i gang med optagelserne til den ottende og sidste sæson af Game of Thrones. Afsnittene ventes at blive vist i 2019.

/ritzau/

Antiglobalisten Trump møder den globale elite i Davos

I årtier har der været konsensus omkring en stadig mere globaliseret verden ved stormødet World Economic Forum i den schweiziske alpeby Davos.

Men i år rejser den amerikanske præsident, Donald Trump, til byen under parolen "Amerika Først" for at fortælle de mange magtfulde erhvervsfolk, at de har taget fejl.

Mødet i Davos begynder tirsdag.

Trump vil være den første siddende amerikanske præsident, der besøger topmødet, siden Bill Clinton gjorde det i 2000.

Men den amerikanske rigmand og præsident vil ikke være den eneste verdensleder til stede.

Blandt andre vil Indiens Narendra Modi, Frankrigs Emmanuel Macron, Tysklands Angela Merkel, briternes Theresa May og Canadas Justin Trudeau være til stede i løbet af stormødet.

Der bliver derfor kamp om opmærksomheden ved mødet, der slutter fredag.

Sidste år løb Kinas præsident, Xi Jinping, med meget af opmærksomheden. Det skete, da han i en tale gik imod protektionisme i et forsøg på at male et nyt billede af den kinesiske regering.

Mange forventer, at Donald Trump i år vil gøre det modsatte.

Trumps tale ved mødet vil være hans mest profilerede tale uden for USA's grænser til dato. Mange forventer, at Trump desuden vil dække mødet flittigt på sin egen Twitter-profil.

Ifølge mediet Politico vil præsidenten give sin uforbeholdne mening om frihandelsaftaler, som han mener går imod USA's ønsker, klimaforandringer og måske endda lange ud efter Verdensbanken og Den Internationale Valutafond (IMF). Det vil i så fald være noget, som ingen amerikansk præsident har gjort før.

Ronald Reagan talte i sin tid som USA's præsident til deltagerne i Davos via satellit. George H.W. Bush, George W. Bush og Barack Obama derimod deltog aldrig i mødet.

/ritzau/Reuters