En dansker er på listen over Europas mest eftersøgte forbrydere

Europol har offentliggjort en liste over Europas 60 mest eftersøgte forbrydere. To danske mordsager og en dansk statsborger er på.

Arkivfoto: De 60 personer på Europols »most wanted«-liste er »eftersøgt for alvorlig kriminalitet og terrorisme. Politiet har brug for din hjælp til at finde dem!« skriver Europol på Twitter. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN HENNOP

Tirsdag offentliggjorde Europol sin nyeste liste over de mest eftersøgte forbrydere i Europa.

Der er 60 personer på listen - en af dem er dansk statsborger.

Det drejer sig om 31-årige Christian Casper Sieh, der er mistænkt for omfattende handel med narko og psykotropiske stoffer. Det er kemiske stoffer, som påvirker nervesystemet.

Narkohandlen skulle have fundet sted fra det sydlige Sverige i 2016, skriver Europol.

Om de 60 personer på listen skriver Europol:

»De er eftersøgt for alvorlig kriminalitet og terrorisme. Politiet har brug for din hjælp til at finde dem! Har du information, der kan føre til deres anholdelse, så kontakt os,« skriver Europol på Twitter.

Foruden den danske statsborger Christian Casper Sieh, kan to andre eftersøgte ligeledes knyttes til Danmark.

Det drejer sig om 34-årige Mohamad Ahmed Hassan, der er mistænkt for at dræbe en mand med en køkkenkniv i Brønshøj den 28. august 2009 under et drikkegilde.

Mohamad Ahmed Hassan er født i Somalia og beskrives som 190 cm høj med brune øjne og mørkt hår.

Den anden danske forbindelse er til Amin Qatar, der er sigtet for at have skåret halsen over på en 31-årig mand på åben gade i Vejle 1. juni 2016.

Det er tidligere kommet frem, at det 31-årige offer var en del af inderkredsen i banden Black Army i Odense. Han døde kort efter overfaldet, mens han stadig lå på gaden i Vejle.

Amin Qatar er 28 år og født i Afghanistan.

Du kan se Europols fulde liste over Europas mest eftersøgte her.