DMI retter prognose: Risiko for december-storm

ARKIVFOTO. DMI varsler storm i løbet af december. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ernst van Norde

Danmarks Meteorologiske Institut retter nu deres tidligere prognose og melder om forøget risiko for stærk kuling og endda storme.

Tirsdag forudså DMI ellers, at Danmark ville slippe for store mængder nedbør, intens kulde og storme. Men i en pressemeddelelse fredag må meteorologer trække i land igen.

»Den sandsynlige trykfordeling og dermed de sandsynlige lavtryksbaner er skiftet en del i langtidsudsigten siden seneste version i tirsdags,« siger meteorolog Martin Lindberg til bt.dk.

Det sker ifølge DMI, fordi et højtryk, der så ud til at ’skærme' Danmark for intense vejrsystemer, er nedbrudt og forsvundet mod øst.

»De dybe, atlantiske lavtryk, som i øjeblikket løber op over Island, vil i de kommende uger efterhånden følge mere sydlige baner,« forklarer Martin Lindberg og fortsætter:

»I første omgang ind over Nordskandinavien i løbet af næste uge og derefter - i uge 50 - ind mod Mellemskandinavien, hvor risikoen for stærk kuling og sågar storm stiger. I uge 51 kan dybe lavtryk tage endnu sydligere baner - måske direkte hen over Danmark. Der er også en stor risiko for periodevis kuling og en lidt forhøjet risiko for en kortvarig storm.«

BNB