»Det kan være, man lærer noget nyt af sig selv«

Andrea, 9 år, Hareskovby.

 

»Jeg hedder Andrea, og jeg er ni år. Jeg bor i Hareskovby sammen med min mor, og min far og min storesøster. Min storesøster, hun er i New Zealand. Der er hun bare ude og rejse. Det var egentlig meningen, hun skulle arbejde, men så blev det alt for stresset for hende, og så gad hun ikke, og så gjorde hun det bare til en slags ferie.

Min yndlingsting at lave, det er nok at synge og danse. Og så er det også sjovt at gå til alle de ting, jeg går til, fordi at så lærer jeg på en måde mere ting, når jeg går til ting, for eksempel klaver og harpe og sang. Og til dans. Til dans, der har jeg gået der i nogle par år. Og klaver og harpe og sang, det har jeg gået til i fire måneder. Jeg kan rigtig godt lide at bare sidde ved min harpe eller mit klaver og bare sidde og spille, bare sådan uden videre. Det kan være, man lærer noget nyt af sig selv.

Jeg vil gerne være sangerinde. Man øver sig i at synge, fordi det ville være lidt dumt, hvis man blev sanger, og så sang man ikke så godt. Så kan man prøve at give sig selv et navn, og så kan man prøve at se, om man kan blive berømt.

Andrea, Børn af Danmark Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh.

Nogle gange så synes jeg, det er sjovt at gå i skole. Nogle gange så bliver det sådan lidt nederen, fordi jeg synes bare mine venner, de har lidt forandret sig siden 2. klasse, og derfor synes jeg nogle gange, jeg kommer til at føle mig lidt udenfor, men nogle gange så kommer jeg over det, og så bliver det en sjov dag alligevel.

Mit yndlingsfag er engelsk, fordi at jeg kan allerede en masse i forvejen, og så vil jeg bare gerne tænke mig at lære mere. Jeg har lært det af min mor og far, når vi var på rejse i USA og i England.

Efter skole så plejer jeg at være ovre i FFO’en, og så plejer jeg at stå på stylter sammen med mine venner. Og så plejer vi bare at have det sjovt.

Hvis jeg har prøvet en forlystelse, som kører på hovedet, så bliver jeg vildt glad, fordi så har jeg prøvet noget nyt. Det er fedt at prøve noget nyt, fordi at så tør man flere ting. Hvis man kommer der en gang til, så ved man, at man kan.

Når jeg skændes med min far, så begynder jeg nogle gange at græde. Det er kun nogle gange, jeg begynder at skrige, men det er kun, hvis vi bliver rigtig sure på hinanden. Men vi bliver heldigvis gode venner igen.

Min livret er sushi, fordi jeg synes bare, det smager vildt godt. Vi får nok mest sushi. Det får vi nemlig hver fredag, næsten.

Mit største ønske til jul er nok at få en smartphone, der er vandtæt. Det er en Sony, tror jeg, det hedder. Jeg kan ikke huske det, men jeg har bare set en reklame på fjernsynet om en vandtæt telefon, som jeg vildt gerne vil have. Jeg synes, det ville være fedt, hvis man havde sådan en telefon, så kunne man lige tage den med ud en dag, hvis nu det regnede, fordi nu kunne det være sådan lidt, at hvis ens telefon gik i stykker, bare fordi det regnede, og man lige tog billeder. Det ville være nederen.

I efterårsferien var jeg i Tivoli sammen med min storesøster i meget øs-regnvejr. Det var lige inden, hun skulle rejse. I sommerferien plejer vi at holde min fødselsdag. Så plejer vi også at tage meget i Tivoli og rejse meget rundt i Danmark. Jeg kan bedst lide at være på Mallorca, fordi at der var vi engang. Så havde vi vores eget hus med pool. Vi svømmede i vores pool og nede i havet, og så gik vi bare rundt i sommertøj og hyggede os.«

Fortalt til Ditte Faber