Den skaldede hævner og det endelige opgør

Torsdag falder dommen mod Henrik Qvortrup og Co i Se og Hør-sagen i Retten i Glostrup. Fold sammen
Læs mere

Så kan han lære det. Det var payback-time. Hævnens time. Tid til at nakke den skaldede hævner.

Vi taler selvfølgelig om Se og Hør-sagen og Henrik Qvortrup, og hvis det minder lidt om en western, så er det ikke tilfældigt.

På streaming-kanalen HBO kan man i øjeblikket se serien »Westworld« om en forlystelsespark, hvor robotter er statister i et westernland, hvor gæsterne kan skyde løs og dyrke sex, som de lyster, og næste dag starter man forfra, som om intet var hændt.

Sådan kan og især kunne ugebladsbranchen godt virke. Hver uge et par nye skandaler med de kendte, folk købte bladene, nogen blev lidt sure, men næste uge stod de der igen med et stort smil til glas og galla. Alt fortsatte, og alle fik noget ud af det.

Men så kom den skaldede hævner – Henrik Qvortrups tilnavn i Ken B. Rasmussens bog, »Livet, det forbandede«, om Se og Hør – og strammede skruen, strøede lidt ekstra salt i såret og trådte i skandalerne, og så var idyllen forbi i »Kendisworld«.

Med netop Ken B. Rasmussens beretning om tys-tys-kilden og hackingen af de kendtes kreditkort, var der åbent for at trække blankt mod Qvortrup, og godt to et halvt år efter faldt dommen i denne uge så: Gå direkte i fængsel i tre måneder.

Om det var hårdt eller ej, var der delte meninger om. Eksperter mente bestemt, dommen var i den hårde ende, men det var de kendte ikke helt enige i. I hvert fald kaldte Rene Diff det danske retssystem for latterligt over for TV 2:

»I det her land kan du gøre hvad som helst og blot få et lille slag over hånden,« sagde han.

Og sagen er da også alle tiders anledning til at stramme lovgivningen over for de uvorne medier. Opgøret er kun begyndt, kan man læse i Information, hvor der gøres klar til nye opgør fra justitsminister Søren Pind a.k.a. »Sheriffen«.

Spørgsmålet er selvfølgelig, om han beholder sherifstjernen. I skrivende stund er der stadig hverken kommet hvid røg eller sort snak ud fra Marienborg, hvor lederne af V, K og LA diskuterer mærkesagerne, og hvem der skal have hvilket ministerium, efter at den ensomme cowboy, Anders Samuelsen, opgav sin mission om de fem procents topskattelettelse.

Det fik han i første omgang ikke meget kredit for. På sociale medier blev der hetzet igennem om »Audi-Anders« og »den stålsatte« politiker, der klatrede ned fra træet lokket af udsigten til en ministerbil. Lidt uretfærdigt kan man sige, at i betragtning af, at Liberal Alliances foreløbigt eneste fingeraftryk på to finanslove i træk har været at gøre dyre biler billigere, burde Samuelsen vel også have råd til at købe sig en Audi selv.

Selv om det udefra godt kan se ud, som om LA-bossens stålblå blik flakker en smule, er han stadig frisk på de store udmeldinger. For eksempel konkluderede han først på ugen, at der faktisk havde været en slags folketingsvalg, og at regeringen var væltet, så nu skulle man lave en ny. Det kom alligevel bag på en del. Ikke mindst de tre-fire millioner vælgere, man normalt tildeler en funktion ved sådan et valg, men også statsminister Lars Løkke Rasmussen, der angiveligt havde svært ved at forstå, hvorfor han lige havde været i samråd, hvis han sådan var væltet.

Der var noget, der ikke stemte, men det er der tit i politik. Var der for eksempel ikke noget med, at de Konservative havde erklæret sig selv for små til at gå med i en regering for et års tid siden? Og ikke rigtigt er vokset siden – måske bortset fra i egen selvforståelse.

Det er selvfølgelig også et godt sted at vokse, og Søren Pape Poulsen sidder nu og forhandler miljøprofil og ministerpos-ter, mens den gamle K-nestor, Per Stig Møller, i Jyllands-Posten har sat ord på den nye strategi: »De Konservative vil dø med støvlerne på«.

Igen lidt western-style – eller måske rockeragtigt. I de kredse tager man ikke liv og død alt for alvorligt – især ikke andres – når der skal leges hævner. Det fik man at mærke uden for Magasin i Lyngby i denne uge, hvor en uskyldig kvinde blev ramt af skud, som var beregnet på en Satudarah-rocker.

Så måtte sheriffen igen rykke ud og vise handlekraft, og ifølge JP kan vi se frem til et forbud mod rockerborge i beboelseskvarterer. På høje tid, vil man nok sige rundt omkring, men man kan måske konkludere, at rockerne med Lyngby-salven for alvor fik ramt sig selv.

Én ting er, at der plaffes løs ude i Taastrup, Nordvest og andre politiker-fjerne distrikter. Men når der begynder at være marked for skudsikre veste til Black Friday i Lyngby Storcenter, er det tid at rykke ud fra sherifkontoret.

Men det har ikke været hævn, det hele i den her uge. Der var også stor medfølelse, da et par karakteristiske personer gik bort. Først forfatteren Jan Sonnergaard og dagen efter, den fra reality-TV kendte mor til Linse Kessler, Mopper. De sociale medier flød over med reaktioner. I løbet af halvandet døgn taltes R.I.P.-hilsnerne i tusindtal, og Kesslerbørnenes opdateringer havde fået et par hundredtusinde likes. Alt sammen til Mopper, den porter-drikkende personlighed, der som resten af familien så stort på alle konventioner, sundhedsråd og officielle anbefalinger og var cool på en måde, som ingen livscoach kunne have rådgivet om – og alle var vilde med det.

Så kan vi også lære det.