Danskerne skruer gevaldigt op for julegavebudgettet

Hver tredje dansker forventer at bruge 4.000 kroner på julegaver i år. Det er en tusse mere end gennemsnittet for sidste år, viser en ny undersøgelse.

Julebudgettet stiger godt og grundigt i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der venter masser af dejlige pakker under juletræet den forestående jul.

Danskerne har nemlig tænkt sig at skrue godt op for julegavebudgettet, viser en ny undersøgelse foretaget af prissammenligningssitet pricerunner.dk.

Sidste år brugte vi i gennemsnit 3.000 kroner på julegaver, men i år får den lige et ekstra nøk op. 34 procent af danskerne har således tænkt sig at spendere 4.000 kroner på julegaver. På Sjælland er der en endnu større gavefest under opsejling. Her svarer halvdelen af de adspurgte, at de har sat mellem 4.000 og 5.000 kroner af til julegaver.

»Der er lagt op til, at danskerne giver den gas med gaverne i år. Det ser ud til, at krisen har sluppet sit tag i julehandlen,« siger Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner.

Udover den sjællandske gavmildhed er der en anden ting, der falder i øjnene:

»Hvis vi ser på kønsfordelingen, er det især mændene, der er klar til at svinge dankortet. 44 procent af mændene, der har deltaget i undersøgelsen, siger nemlig, at de vil bruge op mod 5.000 kroner på julegaverne. Hos kvinderne er det 23 procent, der forventer at bruge så mange penge. Så der er ingen tvivl om, at kvinderne nok kan forvente lidt større julegaver fra mændene i år,« siger Martin Andersen.

Kvinderne topper til gengæld på et andet parameter - nemlig den tid, de er villig til at bruge på gaveindkøbene. Kvinderne bruger op til ti timer på at købe julegaver, mens gennemsnitsmanden klarer indkøbene på fire-seks timer.

PriceRunner-direktøren har også et gæt på, hvad der kommer til at ligge under juletræet i mange danske hjem i år:

»Årets hit for de voksne tegner til at blive gavekort til underholdning og shopping,« siger Martin Andersen.

4.500 brugere af PriceRunner har deltaget i undersøgelsen.