Danske højskoleelever i Nepal meldes i god behold

To døgns uvished om en gruppe danske højskoleelever er slut, efter at den danske ambassade i Nepal mandag fik vished om, at ni unge, der har opholdt sig i en adventurepark i det jordskælvsramte Nepal, er i god behold.

Foto: STR. Kinesiske studerende er samlet for at bede for ofrene i Nepal.
Læs mere
Fold sammen

Alle de 35 danske unge, som er på rejse med Mellemfolkeligt Samvirke i det jordskælvsramte Nepal, meldes i god behold.

Det oplyser Mellemfolkeligt Samvirke, efter at Nepal lørdag blev ramt af det værste jordskælv i mere end 80 år.

Ni af de danske højskoleelever var taget på udflugt til adventureparken The Last Resort cirka 150 kilometer nordøst for hovedstaden Kathmandu, og først mandag lykkedes det den danske ambassade i Nepal at komme i telefonisk kontakt med resortets leder.

»Den danske ambassade i Nepal har fået oplyst, at de ni højskoleelever er uskadte, og det er vi selvfølgelig rigtig lettede over. Vi er i tæt kontakt med de unges pårørende, som forståeligt har været bekymrede de seneste dage,« siger Frans Mikael Jansen, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke, i en skriftlig kommentar.

Der arbejdes nu på at få højskoleleverne tilbage til Kathmandu hurtigst muligt. Det er dog en udfordring, da de befinder sig i et bjergfyldt område med meget dårlige veje. Desuden er meget store dele af Nepals infrastruktur - herunder telefonnettet - smadret på grund af jordskælvet.

»Det er klart, at sikkerheden for dem, vi sender ud, er ekstremt vigtig for os. Derfor sender vi nu en af vores erfarne eksperter til Nepal for at hjælpe de unge videre på deres rejse eller hjem, hvis de ønsker dét. Når dét er sagt, så har vi også et stort nødhjælpsarbejde i gang i Nepal, og det bedste, folk kan gøre, er at støtte den indsats,« siger Frans Mikael Jansen.

Antallet af danskere i Nepal, som de danske myndigheder endnu ikke har været i kontakt med, er mandag middag nede på 35. Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice til DR Nyheder.

Antallet af dræbte efter jordskælvet har passeret 3.726. Det oplyser en embedsmand fra indenrigsministeriet mandag middag dansk tid ifølge Reuters. Samtidig er det seneste antal af sårede 6.538.