Danmark ramt af jordskælv

Hovedstadsområdet blev tidligt i morges ramt af et jordskælv, der målte 4,7 på Ritchterskalen.

Bølgerne fra et jordskælv bevæger sig ud fra centrum. Her en teoretisk optegning af spredningen af jordskælvet i Skåne. Fold sammen
Læs mere
Foto: usgs.gov

Danmark er normalt et ganske sikkert sted at opholde sig, hvis man ikke vil rystes i sin grundvold. Men her til morgen - klokken 06:20 - var det anderledes.

Hovedstadsområdet blev ramt af et forholdsvist stort jordskælv. Ifølge USA's National Earthquake Information Center målte skælvet 4,7 på den åbne Richterskala og havde epicentrum i Skåne - 65 kilometer øst for København, 10 kilometer under jorden.

På Berlingskes redaktion i Pilestræde i den indre by føltes det i flere sekunder som om bygningen var en mindre båd på et hav med småbølger.

En bruger fra Værløse rapporterer hvordan han måtte springe op af sengen for at holde på et skab med glaslåger, som klaprede vildt.

En anden fortæller fra hendes oplevelse i et gammelt hus tæt på Københavns Havn:

- Jeg var stået op for at arbejde. Pludselig rystede huset kraftigt i cirka 5 sekunder. Jeg troede, det var en færge, der var sejlet ind i bolværket lige nedenfor.

Det var ikke kun i hovedstaden, der blev ramt. Hos DR Radio er der også meldinger fra Aalborg og Bornholm. Ritzau melder om rystelser i Roskilde, Snekkersten, Solrød og Malmø.

Hvordan oplevede du rystelsen?

Berlingske forbeholder sig ret til, men er ikke forpligtet til, at redigere eller fjerne kommentarer fra debatter, der er: - i strid med gældende lovgivning - racistiske eller injurierende - skrevet i en grov tone - udleverer personlige oplysninger Ved at debattere accepterer du, at Berlingske Tidende herefter frit og fremover kan offentliggøre dit indhold i Berlingske Tidende, på www.berlingske.dk eller andre platforme og medier, som drives af Det Berlingske Officin. Med venlig hilsen Berlingske Tidendes netredaktion