Chokeret skraldemand kan endnu ikke afhøres

Politiet efterforsker, hvorfor en løbsk skraldebil onsdag dræbte en amerikansk turist.

Den tragiske ulykke på Strøget i København skete lidt før klokken 19.00. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Hagemann Bro
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skraldemanden hvis eldrevne mini-skraldebil onsdag dræbte en amerikansk turist ved en tragisk ulykke på Strøget i København, er endnu for chokeret til at blive afhørt.

Det oplyser Københavns Politi, der er i gang med at undersøge årsagen til ulykken.

- Vi har gennemført en kort afhøring af den involverede renovationsmedarbejder, men han var så chokeret, at vi har brug for at afhøre ham yderligere. Hvornår ved jeg ikke - det kommer an på hans tilstand, siger Stine Mathiesen, der er sekretariatsleder i Københavns Politi, Station City.

Hun fortæller samtidig, at den pågældende skraldebil er ved at blive undersøgt, og at der højst sandsynligt vil ligge en rapport klar fredag, der skal danne grundlag for det videre forløb. Politiet er desuden ved at se videoovervågning fra Strøget igennem i håb om at blive klogere på årsagen til den tragiske ulykke og har også underrettet den amerikanske ambassade.

- Vi regner med at vide meget mere fredag. Her skal der også foretages et ligsyn, og så mangler vi at afhøre vidnerne til ulykken, siger Stine Mathiesen.

Københavns Kommune har sørget for læge- og psykologhjælp til den involverede skraldemand.

- Vi har aldrig været udsat for noget lignende. Vi har givet alle vores medarbejdere en briefing om situationen og fået en god snak om, hvad der er sket, og hvordan vi har håndteret det. Og så har vi talt om, hvordan vi skal arbejde fremover, for vi skal jo også løse opgaven i dag og i morgen, siger chef for Center for Renhold i København, Claus Robl.