Løbsk skraldebil var til syn i maj

Københavns Kommune undrer sig over, hvordan ulykken, der kostede en amerikansk turist livet, kunne ske.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En skraldemand steg onsdag ud af sin eldrevne mini-skraldebil på Strøget for at samle affald op. Skraldebilen løb ulykkeligvis løbsk og dræbte en amerikansk turist. Det vides endnu ikke, hvad der forårsagede den tragiske ulykke.

- Vi er meget rystede, for det er en rutineret medarbejder, der udfører netop denne arbejdsprocedure dag ud og dag ind. Samtidig er det også en biltype, vi har anvendt siden 2005, og vi har aldrig tidligere haft problemer med den, siger chef for Center for Renhold i København, Claus Robl.

Han understreger dermed, at de fra kommunens side er meget i tvivl om, hvorvidt der er tale om en menneskelig eller en mekanisk fejl. Det er nu op til Københavns Politi at vurdere, og de er i gang med at inspicere den pågældende skraldebil samt afhøre den rystede renovationsmedarbejder.

Ni biler bliver i garagen

Claus Robl kan ikke huske, hvem der har leveret netop den type skraldebil til kommunen, da de anvender flere forskellige slags. Men ni af bilerne er identitiske med ulykkesbilen, og de bliver nu i garagen, indtil årsagen til ulykken er klarlagt.

- Netop den type bil var til service så sent som i maj i år, så det undrer mig meget, at det er gået galt, siger han.

Torsdag morgen var ledelsen fra Center for Renhold rundt og tale med deres medarbejdere, som alle er voldsomt påvirkede af ulykken.

- Vi har aldrig været udsat for noget lignende. Vi har givet alle vores medarbejdere en briefing om situationen og fået en god snak om, hvad der er sket, og hvordan vi har håndteret det. Og så har vi talt om, hvordan vi skal arbejde fremover, for vi skal jo også løse opgaven i dag og i morgen, siger Claus Robl.

Skraldemanden, der var involveret i ulykken, får læge- og psykologhjælp på Bispebjerg Hospital.