Britisk dreng tog i skole med et haglgevær og 200 patroner, men fortrød og tilkaldte politiet

»Jeg følte mig så vred i morges, og jeg var nødt til at få det ud,« sagde den 15-årige dreng, da han ringede til politiet. Hundekød i skildpaddejuice bliver fjernet fra hylderne hos Carrefour, og en ny rapport viser, at migrantarbejdere sender milliarder hjem til flere familiemedlemmer rundt om i verden. Her hvad der er sket, imens du sov.

Arkiv foto  / AFP PHOTO / JOHN SUPER Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN SUPER

Stor supermarkedskæde stopper salg af hundekød i Kina

Det skal være slut spise hunde i Kina. I hvert fald stopper den franske supermarkedskæde Carrefour nu med at sælge hundekød i kædens supermarkeder.

Ifølge nyhedsbureauet AFP solgte supermarkedskæden en stribe produkter, der bestod af hundekød i forskellige former.

Blandt andet blev der solgt "Fankuai hundekød i skildpaddejuice" for omkring 120 kroner pakken og pakker med tørret hundekød.

Men det er altså ikke længere at finde på hylderne. Tilbagetrækningen er sket efter protester fra interesseorganisationen Animals Asia.

- Få mennesker i Kina forventer, at et supermarked har hundekød til salg. At spise hunde og katte er ikke udbredt og anses for at være en forældet ting af unge og middelklassen.

- Det sidste dyrerettighedsforkæmpere i Asien har brug for er, at en moderne, international supermarkedskæde normaliserer at spise hunde og katte og støtter en industri, der er præget af ondskab og ulovligheder, siger talsmand for Animal Asia Irene Feng til AFP.

Det er lokalt producerede produkter, der blev solgt i to butikker i Xuzhou, skriver Carrefour i en meddelelse.

Xuzhou er en by i det østlige Kina omkring 500 kilometer nordvest for Shanghai.

Det er ikke ulovligt at spise hunde og katte i Kina.

/ritzau/

Bevæbnet skoleelev skiftede mening og tilkaldte politi

Storbritannien. En 15-årig britisk dreng, som tirsdag tog et haglgevær og 200 patroner med sig i skole, har indrømmet, at han havde til hensigt at anvende våbnet mod andre personer.

Men han opgav sit forehavende og kontaktede i stedet politiet, skriver dagbladet The Telegraph.

I opkaldet til alarmcentralen fortalte teenageren, at han havde mentale problemer og havde tænkt sig at skade andre.

Ud over haglgeværet, som drengen havde fjernet fra et våbenskab hos et familiemedlem, havde han også en kniv og en maske på sig. Det kom frem under et indledende retsmøde onsdag.

- Da han gik i skole, havde han disse ting skjult på sig. Umiddelbart havde ingen mistanke om et problem. Han fortsatte ind i et andet lokale og tog tingene frem. Heldigvis skiftede han mening og ringede til politiet, sagde anklager Omar Mahid.

I opkaldet til politiet blev han spurgt, om han overvejede at rette våbnet mod sig selv eller andre og svarede: "Nogen andre".

Han bekræftede også, at våbnet var ladt.

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg har det, sagde han om geværet.

- Men jeg følte mig bare så vred i morges, og jeg var nødt til at få det ud.

Der var ingen problemer med drengen, da politiet ankom til skolen, og alt forløb fredeligt.

Men det kunne "tydeligvis" være endt i en tragedie, som man kender det fra skoleskyderier i USA, sagde anklageren.

The Telegraph skriver, at Warwick Crown Court ventes at afsige dom i sagen 14. juli.

ritzau/

Migrantarbejdere sender milliarder hjem til deres familier

Indvandrere sender langt flere penge hjem til deres familier i dag, end de gjorde for ti år siden En ny rapport viser, at 200 millioner migrantarbejdere forsørger 800 millioner familiemedlemmer rundt om i verden.

Rapporten er lavet af FN-organisationen Den Internationale Fond for Landbrugsudvikling (Ifad), der kæmper mod fattigdom i verdens landdistrikter.

Der viser, at der blev sendt 51 procent flere penge hjem i 2016 sammenlignet med 2007.

I samme periode er indvandringen vokset med 28 procent, mens befolkningen i migranternes hjemlande er vokset med 13 procent.

Den forudsiger samtidig, at hvert syvende menneske i verden, svarende til en milliard mennesker  - i år enten vil sende eller modtage flere end i alt 450 milliarder dollar - svarende til knap tre billioner kroner .

Pengene bliver brugt på mad, sundhedspleje, bedre uddannelsesmuligheder og forbedring af bolig og sanitære forhold. Omkring 40 procent af alle disse pengeoverførsler - cirka 200 milliarder dollar - bliver sendt til landdistrikter, hvor de fleste fattige mennesker bor, siger Pedro de Vasconcelos fra Ifad og hovedforfatter til rapporten.

Direktør for Ifad Gilbert Houngbo siger, at det vigtigste er den betydning, som pengene har for de familiemedlemmer og andre, som modtager dem.

- De små beløb på 200 eller 300 dollar, som hver migrant sender hjem, udgør omkring 60 procent af familiens husstandsindkomst. Det gør en enorm forskel i deres liv og de samfund, de bor i, udtaler han i en erklæring.

Over 100 lande modtager hvert år mere end 100 millioner dollar via pengeoverførsler. Særligt Kina, Indien, Filippinerne, Mexico og Pakistan vejer tungt i denne statistik.

Resultaterne af undersøgelsen er baseret på en række undersøgelser fra Ifad og analyser af data fra Verdensbanken.

/ritzau/AP